Tenis

[ Izvor: Mediji ]

27. 05. 2024. 18:34 2

Nadal prvi put u karijeri eliminisan u 1. kolu RG!

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je savladao Rafaela Nadala rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 6:3).

Španac je rekorder po broju osvojenih titula u Parizu, ali ove godine neće imati priliku da po 15. put podigne pehar namenjen najboljem na prestižnom gren-slemu.

Meč je trajao tri sata i šest minuta.

Odmah na početku susreta, Zverev je oduzeo servis Nadalu, da bi u četvrtom gemu spasio dve brejk-lopte i uz dosta drame u devetom gemu ponovo oduzeo servis nekadašnjem prvom reketu sveta, te tako poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set doneo je više uzbuđenja, uspeo je Rafa Nadal da napravi prvi brejk na meču u petom gemu, ali je Nemac uzvratio istom merom u desetom gemu i to pred očima najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji je susret pratio sa tribina sve do odlaska po okončanju drugog seta.

Usledio je veoma uzbudljivi taj-brejk, u njemu se bolje snašao četvrti teniser sveta koji je iskoristio drugu set-loptu i poveo sa 2:0.

Nadal je uspeo da namuči Zvereva i u trećem setu, iako rezultat na prvi pogled to ne pokazuje.

Gemovi su trajali izuzetno dugo, Španac nije odustajao od povratka u meč što je vrlo lako moglo da se dogodi kada je poveo poveo sa 2:0 u gemovima.

Zverev je, ipak, uzvratio brejkom već u narednom gemu, da bi Nadal spasio čak četiri brejk-lopte u petom gemu. Snage za više od toga legendarni Španac nije imao, pa je posle novog brejka Zvereva i tri sata i šest minuta borbe morao da čestita boljem danas.

Aleksander Zverev će se u drugom kolu Rolan Garosa sastati sa boljim iz duela između Davida Gofana i Đovanija Mpeči Perikara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati