Tenis

Direktno.rs

13. 04. 2024. 16:23 1

Cicipas preko Sinera do finala - čeka se Novak!

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je finalista mastersa u Monte Karlu! On je u dramatičnom polufinalu savladao Janika Sinera sa 6:4, 3:6, 6:4.

Odigrao je Grk sjajan meč, iskoristio je doduše i probleme sa povredom noge koje je Siner imao u trećem setu, te je upravo u tom delu igre napravio preokret i trasirao sebi put do finala.

A tamo će na pobednika meča Novak Đoković - Kasper Rud, koji zatvaraju današnji program u Kneževini.

Cicipas je agresivno krenuo u meč, napao je servis Sinera odmah u prvom gemu, imao je brejk loptu, ali nije je realizovao. Ono što nije uspeo tada, jeste u trećem gemu, kada je oduzeo servis Italijanu. Došao je do 15:40, prvu brejk loptu je Siner spasio servisom, ali je potom odservirao duplu grešku. To je bilo dovoljno Grku da prelomi prvi set, jer je sigurnim servisima sačuvao stečenu prednost i poveo 1:0.

Sinera ovo nije pokolebalo, probudio se na početku drugog seta, odservirao je prvi as, dobio prvi gem, a već u drugom je stigao i do prve dve brejk lopte na susretu. Usledilo je nadmudrivanje na mreži i poen za Italijana, vredan brejka.

Zapretio je Cicipas u petom gemu, došao do 15:30, ali je Siner vezao tri poena i nastavio da gazi ka izjednačenju u setovima. U sedmom gemu je Italijan spasio i brejk loptu, a kada je i to "preživeo", stabilizovao se i zatvorio ovaj deo igre sa 6:3.

Šampionski mentalitet je Siner pokazao već na startu trećeg seta. Odmah je napravio brejk, preuzeo kontrolu i sigurnim servisima držao prednost. Ipak, imao je zdravstvenih problema Italijan, pa je pre osmog gema, pri svom vođstvu od 4:3, zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u nogama. Da problem nije bezazlen, videlo se odmah, jer je Siner znatno lošije odigrao naredni gem i dozvolio je Cicipasu čak pet brejk lopti. Grk je poslednju iskoristio i došao je do egala - 4:4.

Cicipas je rutinski došao do preokreta i stigao na gem od plasmana u finale, a Siner još jednom zatražio medicinsku pomoć. Nije to pomoglo Sineru koji je u narednom gemu ponovo odigrao slabo i omogućio Cicipasu da se raduje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati