Tenis

[ Izvor: mozzart sport ]

05. 04. 2024. 13:20 3

Rafa se neće vratiti

Kako je koji turnir dolazio na red, tako je Rafael Nadal odustajao od igranja. Poslednji put je uzeo reket u ruke u Brizbejnu još početkom januara, a onda je saopštio da neće nastupiti na Australijan openu.

Pa je preskočio i Indijan Vels, Majami, sve manje turnire, a svi su verovali da je to samo deo njegovog plana, da bi zdrav i spreman dočekao početak sezone na šljaci. Kad ono...

Rafa je juče saopštio da neće igrati ni u Monte Karlu. I samim tim sada deluju sve tanje nade da će ponovo istrčati na teren Rolan Garosa, njegovog omiljenog turnira. A, Mats Vilander je ubeđen da Bika sa Majorke nećemo videti ni u Parizu, niti posle toga.

- Najbolja stvar kod Nadala je što se zaista trudi i što ima želju da se vrati. Sviđa mi se to što se ne forsira po svaku cenu, nego hoće da se vrati na teren samo ako bude sto odsto spreman. Jer, ako se posle određene tačke ponovo povredi, više neće moći da se vrati. Ali, iskreno, on ove godine puni 38 leta. I mislim da se neće vratiti. Nema šansi - ističe Vilander za Eurosport.

Šveđanin smatra da Rafa neće zaigrati u Parizu čisto reda radi, nego samo ako bude mogao da se bori za završnicu turnira.

- Voleo bih da vidim da Nadal dobije nekoliko mečeva na šljaci pre ROlan Garosa i da se onda pojavi u Parizu. Kad bi makar bio na 80 odsto spremnosti, pa da vidimp šta može protiv ostalih. Voleo bih i da na Rolan Garosu završi karijeru. Naravno, najbolje bi bilo da ne mora sada da je završi. Da li sam zabrinut za njega? Jesam. A u isto vreme i nisam, zato što može da trenira. Mada, ljudi su na treninzima mnogo opušteniji nego na mečevima.

Pomalo konfuzni Vilander smatra da kod Rafe postoji strah da će se ponovo povrediti, ako izađe na teren, a da nije na sto odsto „obrtaja“.

- Svestan je Rafa svega, pa i toga da su velike šanse da se ponovo povredi tokom mečeva. Ali, zabrinjavajuće je za njegove fanove, jer oni zaista, zaista mnogo žele da ga još jednom vide na Rolan Garosu - podvlači Vilander. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati