Tenis

Direktno.rs

03. 02. 2024. 15:06 10

Blamaža srpskog tenisa: Ispali smo iz Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije doživela je bruku i sramotu, pošto je u Kraljevu poražena od Slovačke sa 3:0 u kvalifikacijama za Dejvis kup, nakon što su pored dva poraza u singlu, neuspeh i u dublovima zabeležili Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović protiv Lukasa Klajna i Igora Zelenaja sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Nije mogla Srbija da računa na Novaka Đokovića u ovom duelu, međutim činilo se da su naši teniser i bez obzira na to favoriti jer su svi naši igrači bolje rangirani od protivnika, ali čak ni to nije bilo dovoljno da se upiše pobeda pred domaćim navijačima u Kraljevu.

Podbacili su Miomir Kecmanović i Dušan Lajović u singlovima prvog dana, obojica su poraženi i tako je Slovačka povela sa 2:0, što je značilo da su protivnici imali i tri meč lopte. Iskoristili su već prvu, bili su bolji u dublovima i otišli su u glavni žreb za Dejvis kup, dok je finalista, naša reprezentacija, ispala već u kvalifikacijama.

Slovaci su bili autsajderi i u dubl meču, dok je Srbija uzela brejk već u prvom setu i povela sa 3:2. Činilo se kao da će ovo otići u pravom smeru, ali ubrzo su naši teniseri ispustili prednost, pa je sve otišlo u taj-brejk, gde su Slovaci nakon preokreta poveli sa 1:0 u setovima, pa se nervoza uvukla u naše kosti.

Sve se to videlo u drugom setu, tamo je Slovačka bila mnogo bolja, uzeli su rivali jedan brejk, ubrzo su jedan i izgubili, ali su ga opet povratili. Bili su sigurni, igrali su na visini zadatka i upisali su veoma važnu pobedu.

Reklo bi se da je ovo ogromna bruka Srbije pred domaćim navijačima. Slovačka će se tako na jesen takmičiti sa najboljim selekcijama u Dejvis kupu, dok našoj reprezentaciji ostaje plej-of za ostanak u svetskoj grupi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati