Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

27. 01. 2024. 08:56 4

Nole preskače februar i vraća se u Indijan Velsu?

Novaka Đokovića nijednom nećemo gledati na terenima u februaru. Tako bar piše na njegovom zvaničnom sajtu. U tekstu objavljenom posle poraza od Janika Sinera, navodi se da je sledeći turnir najboljeg tenisera sveta svih vremena od 6. marta u Indijan Velsu.

Kako piše Sport klub, to znači da je - ako ostane tako - Nole izabrao da se dobro odmori posle australijskog razočaranja. Podsetimo, njemu se odavno nije dogodilo da se sa ovog kontinenta vrati sa dva poraza – pre polufinala u Melburnu, izgubio je i u Junajted kupu od Aleksa de Minora.

U ovih pet nedelja odmora, postoji mogućnost – mada više teorijska nego praktična – i da ostane bez broja 1. Jer na sledećoj ATP listi će njegova prednost nad Karlosom Alkarasom iznositi 600 poena. Španac u ovom periodu brani 550 poena za titulu u Buenos Ajresu i finale u Rio de Žaneiru, a Srbin samo 180 za polufinale u Dubaiju. Dakle, ako Alkaras odbrani ove poene i doda još neki turnir i na svima postigne uspehe, šansa za njega postoji. S druge strane, malo je verovatno da će se on izlagati tolikom opterećenju, pogotovo jer je malo verovatno da potom zadrži broj 1.

Da podsetimo da Đoković nije prošle godine igrao u Indijan Velsu i Majamiju i da može da osvoji do 2.000 poena tako da je mogućnost da on u april uđe kao najbolji na svetu veoma velika. Španac brani titulu iz kalifornijske pustinje.

I Danil Medvedev u februaru ima teoretsku šansu da pretekne Đokovića, ali samo pod uslovom da pobedi u nedelju u Melburnu i potom negde osvoji još 211 poena.

Iako bi razlika bila mala, Rus praktično nema gde da osvoji te nove poene. On brani pehare u Roterdamu, Dohi i Dubaiju u februaru, a zaista je teško poverovati da bi odmah posle Australijskog opena otišao na serije 250 u Monpeljeu (sledeće nedelje) ili u Marseju i Dalasu (nedelju dana kasnije). U ovom trenutku nije prijavljen ni za jedan turnir pre Roterdama (od 12. marta).

Medvedevu trijumf na Rod Lejver areni donosi broj 2, ali ako izgubi od Sinera, njegov zaostatak za Đokovićem će biti 1.090 poena. Uostalom, čak i kada bi Rus zaigrao u svim februarskim nedeljama i uspeo da prestigne Novaka, verovatno se ne bi dugo zadržao jer brani finale u Indijan Velsu i titulu u Majamiju, dok Đoković nije igrao tamo prošle godine.

Naravno, uvek postoji mogućnost da se Nole predomisli i doda još neko takmičenje u svoj kalendar. To pre svega važi za Dubai gde serija 500 počinje za četiri nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati