Tenis

[ Izvor: Mediji ]

26. 01. 2024. 09:17 16

Đoković: Šokiran sam svojom igrom

Nadigran sam jednostavno, pružam ruku, bio je bolji. Nisam pružio otpor koji je trebalo da pružim. Siner je zaslužio da bude u finalu, nadigrao me je u potpunosti. Šokiran sam nivoom svoje igre. Malo šta sam dobro radio u prva dva seta. Ovo je jedan od najgorih mečeva na Grend slemu koje sam igrao, barem što se ja sećam - bilo je prvo što je Novak Đoković rekao posle eliminacije s Australijan opena.

Srpskog tenisera na putu do 11. finala i 11. titule u Melburnu u polufinalu Ozi opena zaustavio je Italijan Janik Siner, koji ga je pobedio sa 3:1 u setovima.

Najbolji teniser sveta je na konferenciji za štampu detaljno obrazložio razloge zbog kojih je danas izgubio.

- Pre svega bih čestitao Sineru na sjajnom meču i turniru. Nadigran sam jednostavno, pružam ruku, bio je bolji. Nisam pružio otpor koji je trebalo da pružim. Zaslužio je da bude u finalu, nadigrao me je u potpunosti. Šokiran sam nivoom svoje igre. Malo šta sam dobro radio u prva dva seta. Ovo je jedan od najgorih mečeva na Grend slemu koje sam igrao, barem što se ja sećam. U isto vreme, čestitke njemu što je sve radio bolje od mene, u svakom aspektu igre. Uspeo sam da podignem nivo u trećem setu. Generalno, nivo mog tenisa nije bio sjajan. U tim trenucima pokušate da podignete sebe i svoju igru. To sam pokušao i publika je bila sjajna.

Srbin tvrdi da ovo nije početak kraja i da ima još puno izazova pred njim.

- I dalje imam nade za druge slemove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone. Nisam navikao na ovaj osećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja.

Novak kroz ceo turnir nije pronašao svoju najbolju igru.

- Čitav turnir nisam igrao ni blizu svog najboljeg. Možda protiv Manarina, ali većinu mečeva nisam kako obično igram u Australiji. Na neki način me je iznenadilo, ali sa druge strane nisam osećao sebe. Neko bi rekao da je i polufinale dobar rezultat.

O tome što protiv Sinera nije uspeo da dođe do brejk lopte:

- Taj podatak govori dovoljno. On je servirao precizno. Ja, teško je sve opisati, mnogo je negativnih stvari. Nisam zadovoljan sa riternom, kretanjem, bekhendom. Sve je bilo ispod proseka. Bio je jako dominantan u svojim servis gemovima. Ako servirate dobro i ne suočite se sa brejk šansom za protivnika... Čestitke za njega, odigrao je bez mane.

Šta je Siner popravio u igri u odnosu na mečeve krajem 2023. godine?

- Uvek je udarao loptu jako. Poznat je po tome. Igra veoma brzo, voli da bude agresivan. Mislim da mu je servis poboljšan, pogađa uglove. Takođe i kretanje. Mentalan aspekt igre isto. Mučio se da slavi u velikim mečevima. Kejhil, koji je iskusan trener, veoma pomaže to što ga ima u svom uglu. Ima sjajan tim i na odličnom je putu. Ima priliku da osvoji prvi Grend slem.

Novak veruje da će imati još šansi za 11. trofej u Melburnu.

- Trenutno mi je vruća glava, teško je osvrnuti se na meč na smislen način. Možda sutra ili u narednim danima. Nizu pobeda je bilo suđeno da se jednog dana završi. Barem sam dao sve od sebe u uslovima kada nisam dobro igrao. Dao sam mu dobru priliku da osvoji Grend slem. Najbolji Grend slem u mojoj karijeri. Nadam se da ću dobiti priliku da se vratim, da igram barem još jednom.

Upitan je i o Rolan Garosu:

- Daleko je, da vidimo kako igrači igraju narednih meseci. Druga je podloga i uslovi. Neki igrači su veći favoriti na šljaci jer im odgovara. Naravno, ako Nadal igra, uvek je favorit. Bez obzira na to što nije mnogo igrao. Naravno i Alkaras i Siner. Svi koji su u vrhu. Možete uzeti prvih pet i svi su favoriti - zaključio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati