Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Sport klub ]

24. 01. 2024. 15:16 2

"Pišu da otpuštam tim, a kad pričam o kladionicama..."

Konferencije za medije teniserkama i teniserima mogu da budu i ugodno i neugodno mesto - zavisno od pobede ili poraza, zavisno od pitanja, raspoloženja...

Novak Đoković video je i zna obe strane medalje - nekada je bio zasipan teškim pitanjima, često i bez osnova, ali je tu i dobijao platformu da govori o onome o čemu želi. Upravo dinamika konferencija za medije bila je jedna od tema našeg razgovora s Đokovićem na - ironije radi, konferenciji za medije.

- Znamo da se najčešće igrači pitaju oko mečeva i onoga što se danas desilo ili im predstoji, ili pak, nečeg što je vezano za određene teme koje su aktuelne u svetu tenisa, kao što je bilo pitanje o mogućem ujedinjenju ATP I WTA organizacija. U tom slučaju mediji žele iz vas da izvuku određene informacije, a to me ponekad stavlja u neprijatnu situaciju jer ne želim uvek da budem pitan o nečemu što bih radije nazvao "političkim" temama u tenisu. To je izuzetno nezgodna teritorija gde bukvalno osećaš da ćeš nadrljati šta god budeš rekao. Ponekad se zato treba držati opštih mesta i ne ulaziti temeljno u detalje i određenu diskusiju, a ponekad - jer sam ja takav kakav jesam - želim da produbim određenu temu jer smatram da je važna - kaže Đoković i navodi primer:

- Na US openu sam pričao o temi kladionica, i primetio sam da se nije pisalo dovoljno o tome. Po mom mišljenju, to je tabu-tema koja zaslužuje veću pažnju. U našem društvu brinemo o tome kakva budućnost naš čeka i kakav svet ostavljamo našim mlađim generacijama, a ne želimo da pričamo o temi kladionica, jer su možda i neki viši ekonomski interesi u pitanju - rekao je Đoković i nastavio:

- Upravo je otvoreni razgovor na tu temu prvi korak u procesu koji bi mogao da donese pozitivnu promenu po toj temi. To je tema o kojoj volim da iznesem svoj stav u razgovoru sa medijima - bio ja pitan o tome ili nečemu drugom, i koristim priliku da u okviru odgovora ubacim taj element i pokrenem diskusiju po tom pitanju. Postoje teme o kojima volim da razgovaram, a da mediji nisu toliko zainteresovani za njih, i tu stalno igramo neki ples na "tankoj žici" sa vašim kolegama. To je priroda današnjih medija i način na koji se informacije prenose širom sveta danas”.

Nije bilo potrebno postavljati potpitanja, Đoković je nastavio u dahu:

- Eto, pre nekog vremena sam video da je jedan američki novinar napisao da Novak otpušta ceo tim i ulazi sa Saudijcima u razne aranžmane. Kada ljudi pokrenu neku priču koja nema veze sa stvarnošću - to može da ti naškodi i napravi veliku štetu i tebi, i brendu, i celom timu - ostavivši vas da morate da se nosite sa posledicama takvog nesuvislog gesta, izmišljotine. Imamo i dugogodišnji primer još jednog novinara iz iste zemlje koji se već godinama bavi jednim teniserom iz Nemačke, a da se pre toga na sličan način odnosio prema meni. Srećom, to je ređe slučaj u poslednje vreme, ali je svojevremeno ličilo na neprestajnu hajku, želju da se bukvalno stvori konflikt - naglasio je Đoković i zaključio:

- Ja zaista ne razumem takvo ponašanje, takva nastojanja i ciljeve. Ako zaslužujem da budem kritikovan, pa i na oštriji način - to je sasvim u redu, ali ako neko želi da piše o nečemu, a da pri tom izbegava da mi to kaže u lice - to je onda licemerno i ne volim takve gestove. Nažalost, to se dešava i više puta sam to doživeo u sali za medijske konferencije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati