Tenis

[ Izvor: Mediji ]

20. 01. 2024. 11:50 0

Senzacija: Ispala Iga Švjontek!

Prva teniserka sveta Iga Švjontek šokantno je ispala sa Australijan Opena, pošto je u trećem kolu pretrpela poraz od Čehinje Linde Noskove u tri seta 3:6, 6:3, 6:4.

Poslednji put Poljakinja je ispala pre četvrtog kola gren slem turnira pre 2022. na Vimbldonu. Definitivno joj Melburn ne prija u poslednje vreme, pošto je i prošle godine ispala već u osmini finala.

Neverovatan je i tok meča. Prvi set glavna favoritkinja turnira dobila je uz jedan brejk. Dobro je Čehinja 50. na ATP listi servirala, ali u prvih set i po imala je samo jednu brejk loptu.

Činilo se da Švjontek ide ka brzoj pobedi, posebno što je u drugom setu imala prva brejk lopte. Međutim, njih nije iskoristila, a Noskova jeste jednu u osmom gemu i napravila brejk kojim je trasirala put ka izjednačenju.

U trećem setu videlo se da je Poljakinja uzdrmana, pa je Noskova prva došla do brejka u trećem gemu i povela 2:1. Ipak, Švjontek se odmah vratila i izjednačila na 2:2. Već u narednom gemu spasavala je brejk loptu. Tada je uspela, ali nije u sedmom gemu i Noskova je stekla odlučujuću prednost koju je, na iznenađenje svih, sačuvala do samog kraja.

Naredna rivalka Čehinji biće pobednica meča Svitolina – Golubić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati