Tenis

[ Izvor: Mediji ]

16. 01. 2024. 08:36 1

Novak otkrio: Pišem knjigu

Teniski put Novaka Đokovića podrazumevao je mnogo zaobilaznica i posebnih odluka koje je morao da donese kako bi se izdigao na pijedestal sa kojeg više nije silazio. Međutim, i pored svih obaveza koje ima na terenu, najbolji teniser sveta otkrio je da počinje da piše knjigu.

Trubulentan početak karijere dok je još najavljivao velike stvari naterao ga je da se bavi ishranom i da je usavršava godinama kako bi dostigao nivo izdržljivosti i dugotrajnosti koji dana sposeduje i koji mu je doneo 24 grend slem titule, a svima je jasno da to nije ni blizu kraja.

Zbog toga nije neočekivano da planira da to znanje podeli i sa drugima. Nakon neverovatnog meča, otkrio nam je i da se bavi pisanjem knjige, a da to nije jedina stvar u planu.

- Nekoliko puta si se smejao na terenu. Da li će ti osmesi biti objašnjeni u nekoj budućoj autotobiografiji - bilo je jedno od pitanja koje smo mu postavili.

- Biće, biće, doći će autobiografija. Ipak, pre autobiografije će da dođe druga knjiga koju sam već samostalno počeo da pišem, ali ću verovatno potražiti pomoć oko svega toga. To bi trebalo da bude nastavak knjige "Serviraj za pobedu", reč će biti o ishrani, oporavku, treningu, dakle više tehničke prirode - objasnio je Novak.

Knjiga će sigurno biti svojevrsna biblija za buduće generacije tenisera i prilika za njegove rivale da možda bolje razumeju kako je postao nedodirljiv za sve i kako je uspeo da traje toliko dugo.

U knjizi "Serviraj za pobedu" Đoković priča kako je preživeo bombardovanje Beograda, kako je odrastao u ratom razorenoj Srbiji i probio se među najbolje igrače u svom sportu. Potom nam otkriva način ishrane koji ga je sasvim preobrazio i uzneo na sam vrh. Kako je nastavio da unapređuje svoju ishranu, tako su mu nestali zdravstveni problemi i oslabio je, a bolje zdravlje i mentalna snaga omogućili su mu da ostvari svoja dva sna iz detinjstva: da osvoji Vimbldon i postane najbolji teniser na svetu.

Tu nije bio kraj, jer je Novak otkrio duhovito odgovorio i na pitanje o autobiografiji.

- Autobiografija će doći jednog dana, najverovatnije kada završim karijeru. Biće natenane, ne želim sa time da žurim jer ima toliko toga da se kaže. Biće ispričano mnogo toga, kad više ne budem viđao ove ljude - ha-ha, šalim se naravno - rekao je srpki teniser kroz osmeh.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati