Tenis

[ Izvor: Mozzart sport ]

14. 01. 2024. 07:00 2

Novače, idemo do 25. grend slem titule!

Svaka čast vaterpolistima, rukometašima, šteta što nemamo i neke skijaše, ski skakače, da imamo koga da bodrimo već od 1. januara popodne. Ali, uz poštovanje svima, za Srbe u poslednjih skoro pa dve decenije sportske nove godine počinju - Novakom Đokovićem.

Kao što ruska salata i koncert Bečke filharmonije idu zajedno prvog dana januara, tako je prvi mesec u našoj zemlji neraskidivo vezan za Australijan open, turnir na kojem je najbolji sportista u istoriji ove zemlje - gazda. Ni to što su ga pre dve godine sramno deportovali i zabranili mu ulazak ništa nije promenilo. Čuveni srpski inat je proradio 365 dana kasnije, Đoković se vratio i - opet pokorio. Da je Amerikanac, već bi bar tri holivudska filma bila snimljena o svemu tome.

Novi januar, nova godina, novi Australijan open, a svi se nadamo i - stari epilog. Krenuće rano ujutru po našem vremenu Novak Đoković po svoj 25. grend slem trofej u karijeri, a 11. u Melburnu. Vreme političke korektnosti je davno prošlo, najveći teniser planete svih vremena može mirne duše jasno i glasno da kaže da je došao po trofej i da ga to jedino interesuje.

- Nije tajna da verbalizujem svoje ciljeve i da želim da osvojim svaki slem, ali samo se nadam sada da mogu da počnem sezonu pobedom u Melburnu. Ovo je teren na kojem sam postizao velike stvari. Nadam se da mogu da budem blizu nivoa koji sam prikazao prošle godine, to je bio jedan od najviših nivoa koje sam prikazao ovde. Duga je godina, prvo Melburn, pa posle sve drugo - rekao je Novak dan pre premijere.

A, prvi protivnik srpskom teniskom geniju biće tinejdžer iz Hrvatske - Dino Prižmić. O ovom momku se malo toga zna, osim da je bio odličan junior, pošto je tek zagazio na veliku scenu i ovo mu je prvi grend slem u karijeri. I odmah na najvećeg.

Žreb baš i nije pomilovao šampiona, posle Prižmića ne bi trebalo da ima velike probleme ni u drugom kolu, gde bi ga čekao bolji iz duela Popirin - Polmans. Ali, već posle toga kreću ozbiljni izazov. U trećoj rundi, gledajući projekciju žreba, Marej ili Monfis, pa onda Šelton ili Vavrinka, u četvrtfinalu Cicipas ili Fric, a u polufinalu Siner, Rubljov, De Minor. Ukoliko ne bude iznenađenja protivnik u finalu Australijan opena našem Novaku Đokoviću će biti Karlos Alkaraz.

Hajde, Novače, idemo korak po korak. Vreme je za 25. grend slem titulu. Vreme je za novo pomeranje granica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati