Tenis

Direktno.rs

04. 11. 2023. 21:02 0

Đoković: Rubljov me gušio kao zmija žabu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u veliko finale mastersa u Parizu, gde će se u nedelju sastati sa teniserom iz komšiluka - Grigorom Dimitrovim iz Bugarske. Za taj finalni meč se izborio posle pobede protiv Andreja Rubljova - 5:7, 7:5 (7:3), 7:5.

Srpski teniser je odigrao sjajno u defanzivi kada je to bilo najpotrebnije. Za kamere je posle pobede istakao šta je to presudilo da slavi.

- Pa, mislim da sam malo bolje disao, to je presudilo. Imao sam malo više vremena da udarim loptu. Rubljov me je mučio kao što zmija guši žabu tokom meča. Znao sam da ima jako veliki kvalitet. Danas je igrao zaista fantastično, ne verujem da je ikad bio bolji. Mučio sam se na početku, a onda je potom bilo bolje, što je bilo presudno da osvojim drugi set. U trećem setu sam imao šanse, on je imao dobre šanse da se vrati, doživeo je nesrećnu duplu grešku, ali mislim da sam zaslužio da prođem dalje.

Ističe da se nada dobrom ishodu i u finalu.

- Baš na to što sam prošao kroz jako teške mečeve i jako sam se loše osećao prethodna tri dana. Nekako sam našao način da pronađem snagu, energiju i adrenalin da se ne predam, da mogu da se vratim i nadam se da će se to desiti i sutra - podvukao je Đoković.

Kaže da ga je dosta mučio i stomačni virus, ali da se situacija popravlja.

- Bio je ovo naporan meč. Rubljov je igrao bez greške set i po, teško je bilo probiti ga. Dobro sam servirao u nekim trenucima kada mi je potreban servis. Po ko zna koji put sam našao način da preokrenem rezultat. Poslednja tri-četiri dana imam stomačni virus, ali je pomalo bolje, tako da se sutra nadam da će biti najbolje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati