Tenis

[ Izvor: Mediji ]

31. 05. 2023. 22:28 2

Novak pregazio Fučoviča

Novak Đoković pobedio je Martona Fučoviča sa 3:0 u setovima - 7:6; 6:0, 6:3.

Bio je ovo njihov peti međusobni duel i peta pobeda Novaka koji će u narednoj rundi igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine - momka koji je u poslednjem meču sa Đokovićem izašao kao pobednik.

Dva lica Novaka Đokovića videli smo tokom duela sa Fučovićem. Najpre nesigurnost na svoj servis, zbog kog umalo nije ostao bez dobijenog prvog seta, zatim i dominaciju kojom je u nastavku stigao do trijumfa - uz bespotrebne oscilacije i greške pred kraj trećeg seta.

Osam brejk šansi imao je Fučovič u prvom setu, pre nego što je iskoristio devetu pri rezultatu 5:3 za Đokovića. Prethodno je Novak na samom startu poveo sa 3:0 i sve je izgledao da će to biti jedna rutina.

Svoju prvu set loptu Nole je imao na servis Mađara koji se nekako izvukao u 12. gemu, ali je u taj-brejku olako poklekao posle 7:2 za Srbina. I to posle sat i po bespoštedne borbe!

To je ujedno bio i kraj Fučovića koji je bukvalno pregažen u drugom setu. Novak je iskoristio taj talas energije sa kraja prvog seta, uzeo je tri brejka i poveo sa 5:0. Štucao je malo u trenutku kada je servirao za drugi set, Fučovič je imao 30:0, potom i brejk, ali je Đoković na kraju došao do tih 6:0.

Gde je stao, Đoković je produžio i u trećem setu. Ponovo je uzeo brejk na startu, da bi potom neočekivano klonuo i dozvolio Fučoviču da proekrene i povede prvi put na meču (2:1). Kratko je sve to trajalo, pošto je Mađar počeo opet da greši, a Novak je to iskoristio i još jednim brejkom stigao do 3:2.

Ono što je svakako bilo zanimljivo u tom trenutku jeste i skoro pa izjednačena statistika. Fučovič je imao samo tri greške više, Novak jedan viner više, dok su poeni na drugi servis bili na strani Srbina (60 - 42 odsto).

Kada je u pitanju šesti gem u trećem setu, Nole je poveo sa 4:2 nakon što je Fučovič bio na korak od izjednačenja u poenima. Usledio je novi brejk srpskog asa, te potvrda plasmana u narednu rundu, iako je Fučovič uspeo da vrati jedan servis.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati