Tenis

M. Z.

17. 05. 2023. 16:37 8

Ništa od polufinala: Novakov KRAH u Rimu!

Naš najbolji teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale mastersa u Rimu, budući da ga je eliminisao Danac Holger Rune sa 6:2, 4:6, 6:2.

Novak je u Rimu branio titulu, što znači da će izgubiti 640 bodova na novoj ATP listi, na kojoj će imati zaostatak od 680 bodova za Karlosom Alkarazom, koji se vraća na prvo mesto.

Rune je još jednom potvrdio da je nadolazeća zvezda svetskog tenisa i da ne odgovara Novaku. Sada vodi sa 2:1 u pobedama protiv Srbina, a prošli put ga je savladao u finalu mastersa u Parizu, u novembru prošle godine.

Meč je bio atipičan, prekidan zbog kiše, Novak je bio previše nervozan, a kada se sve realno sagleda, Rune zasluženo ide u polufinale gde čeka boljeg iz duela između Kaspera Ruda i Fransiska Serundola.

Prvi set je u potpunosti pripao mladom Dancu, koji je već u prvom gemu oduzeo servis Đokoviću. Novak je uspeo da osvoji naredni servis gem, ali je Rune ubrzo stigao do duplog brejka i poveo sa ubedljivih 4:1. Naš teniser je do kraja seta uspeo da osvoji samo još jedan gem, pa sedmi igrač planete osvaja ovaj deo igre sa 6:2.

Na startu drugog seta obojica igrača sačuvala su svoj servis. Imao je brejk loptu Rune u trećem gemu, ali je Đoković uspeo da je spasi i sačuva početni udarac. Nakon toga Đoković je zatražio medicinski tajm-aut zbog povrede desnog lakta, a tom prilikom popio je lek protiv bolova.

U petom gemu drugog seta se Đoković ponovo suočio sa brejk loptom, Srbin je poslao loptu blizu osnovne linije, Rune prekinuo poen, a sudija Lajani doneo pogrešnu procenu i umesto auta i brejka za Danca dodelio poen našem teniseru.

Već u narednom gemu Srbin je iskoristio nervozu protivnika i stigao do prvog brejka na meču. Potvrdio ga je u narednom gemu i poveo sa ubedljivih 5:2.

Tada je krenula da pada jaka kiša u Rimu, ali se meč nije prekinuo. Rune je zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa kolenom. Lako je Danac osvojio svoj servis gem, a onda poveo 0:40 na Đokovićev servis, iskoristio drugu brejk priliku i smanjio na 5:4.

Započet je i deseti gem u drugom setu, servirao je Rune, Đoković imao 0:30, ali je kiša dodatno pojačala i igra je moralo da stane. Nakon sat vremena pauze meč je nastavljen, a Novak je odmah vezao dva poena, uhvatio Runea "na spavanju" i dobio set.

Treći set je furiozno otvorio Rune. Odmah je napravio brejk, pa ga je potvrdio, a u trećem gemu je još jednom oduzeo servis Đokoviću i tada je trasirao sebi put ka pobedi. Nervozan je bio Novak u tim momentima, svađao se sa sudijom, dobacivao ljudima iz svog boksa, a Danac je bio hladnokrvan, namirisao je trijumf i gazio prema njemu. Potvrdio je Rune i drugi brejk, poveo 4:0 i to je bio kraj za Novaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati