Tenis

[ Izvor: Nova.rs ]

25. 03. 2023. 07:52 4

Lajović pobedom može da vrati Novaka na prvo mesto

Dušan Lajović plasirao se u treće kolo mastersa u Majamiju pošto je u dva seta savladao domaćeg takimičara Maksima Kresija sa 6:4, 7:6. Tamo će ga čekati možda i najteži protivnik u ovom momentu, prvi igrač sveta Španac Karlos Alkaraz.

Lajović je u usponu forme i to se videlo u duelu protiv Kresija. U prvom setu strpljivo je čekao prvu brejk loptu, koju je odmah i iskoristio za prednost od 5:4.

U gemu u kom je servirao za set Kresi je imao tri vezane brejk lopte, ali je Lajović nanizao pet poena i na kraju je osvojio prvi set.

Napravio je Amerikanac brejk i poveo 3:0 u drugom setu. Držao je prednost sve do samog kraja, ne dozvolivši nijednu brejk loptu.

A kada je servirao za set Lajović dolazi do tri vezane brejk lopte. Bila mu je dovoljna samo jedna za rezultat od 5:5. Pobednik je odlučen u taj-brejku, gde je srpski teniser bio bolji sa 7:2 i izborio drugi duel u samo mesec dana protiv Alkaraza.

Lajović bi pobedom protiv Alkaraza mogao da direktno pomogne sunarodniku Novaku Đokoviću, koji vodi bitku sa Špancem oko prvog mesta na ATP listi.

Ukoliko Alkaraz ne uspe da odbrani titulu u Majamiju Novak će se vratiti na prvo mesto, te će cela nacija navijati za trijumf Lajovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati