Tenis

[ Izvor: Mozzartsport ]

29. 01. 2023. 13:11 0

Od Melburna do Melburna: Opet je prvi na ATP listi

Novak Đoković je završio Australijan open sa maksimalnim mogućim profitom. Pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu je naneo i duplu tugu španskim teniserima. Sa Rafelom Nadalom se izjednačio na vrhu večne liste po broju grend slem titula dok je Karlosa Alkarasa skinuo sa prvog mesta na svetskoj rang listi.

Osim za titulu, današnje finale protiv Cicipasa je bila i direktna bitka za status prvog tenisera sveta. Grk nije uspeo da se prvi put u karijeri dokopa teniskog prestola. Novak se posle pola godine vratio tamo gde mu je i mesto. Tamo odakle je nezasluženo pao zbog niza nesportskih faktora kao što su zabrana da igra u Melburnu i Njujorku prošle sezone ili oduzimanje bodova sa Vimbldona.

Trijumf u Melburnu je Novaku doneo 2.000 ATP poena i sada ukupno ima 7.070 bodova na rang listi. Karlos Alkaras će od ponedeljka biti drugi sa 6.730 bodova, a Cicipas treći sa 6.125. Podsetimo, Novak je u Melburn došao kao peti teniser sveta. Rafael Nadal je sa trećeg pao na šesto mesto i od ponedeljka će imati 3.815.000.

Pobeda u Australiji je Novaku donela i zaradu od 2.975.000 dolara pa je sada ukupno u karijeri od turnira zaradio 161.9750.000 dolara i ubedljivo beži prvom pratiocu Rafaelu Nadalu čija zarada od turnira iznosi 131.340.000 dolara. Prestigao je Rafaela Nadala i po broju osvojenih turnira - 93:92.

Sada je treći po broju ukupnih titula. Ispred su Džimi Konors sa 109, Rodžer Federer sa 103 i Ivan Lendl sa 94. Oborio je i apsolutni rekord Australijan opena po broju uzastopnih pobeda. Ovo mu je bila 28. a legenadrni Roj Emerson je stao na 27.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati