Tenis

[ Izvor: Mediji ]

14. 04. 2024. 07:26 2

Kako Novakov poraz utiče na ATP listu

Novak Đoković poražen je od Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:1 (6:4, 1:6, 6:4) u polufinalu mastersa u Monte Karlu, ali je time zacementirao još jednu nedelju na vrhu sveta.

Iako je Đoković poražen od Ruda, uprkos svemu je i dalje bezbedan na prvom mestu ATP liste, pošto je prethodne godine poražen u trećem kolu od Lorenca Musetija, te je sada zaradio nove bodove.

Na vrhu će Đoković ostati najmanje do 20. maja, što znači da će prvi na svetu biti bar 425 nedelja.

Nakon završetka Monte Karla igraće se turniri u Barseloni (od 15. do 21. aprila, 500 bodova), mastersi u Madridu (od 24. aprila do 5. maja) i Rimu (od 8. do 19. maja) i oni nose po 1.000 poena.

Posle toga kreće drugi grend slem – Rolan Garos (od 26. maja do 9. juna). Do početka turnira u Parizu Novak brani samo 225 bodova, a očekuje se da će nastupiti samo u Rimu.

U četvrtfinalu tog turnira je 2023. godine ispao u četvrtfinalu od Holgera Runea i tu brani 180 bodova, kao i 45 poena sa turnira u Banjaluci koji je izbačen iz kalendara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati