Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

15. 04. 2024. 07:06 0

Novak bez titule u Monte Karlu, ali uvećao prednost na vrhu

Novak Đoković je bez titule u 2024. godini. Forma mu nije na nivou od prethodnih godina, a skoro se razišao sa trenerom Goranom Ivaniševićem i sada radi sa Nenadom Zimonjićem. Nije uspeo da odbrani krunu na Australijan openu, a prethodne nedelje je igrao kod kuće, u Monte Karlu. Ispao je u polufinalu od Norvežanina Kaspera Ruda, međutim uprkos tome je povećao prednost na ATP listi u odnosu na Janika Sinera.

Zaradio je srpski as 310 boda, pa je sada na 10.035. Janik je dobio samo 40, pa je trenutno na 8.750. Srbin je počeo 421. nedelju na ATP tronu, a ostaće tamo sigurno još mesec dana, odnosno do zavšetka mastersa u Rimu.

Ako ne bude velikih iznenađenja u narednom periodu, Novak bi trebalo da ostane na čelu ATP trke do Rolan Garosa, gde će biti prvi nosilac na drugom grend slemu sezone u Parizu. Neizvesno je da li ćemo u Bulonskoj šumi da gledamo kralja šljake Rafaela Nadala.

Karlos Alkaraz je ostao na 8.645 bodova, a neće ga biti na tuniru iz Serije 500 u Barseloni. Slede Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Kasper Rud koji je plasmanom u finalu u Kneževini zaradio 560 bodova. Sedmi teniser sveta je pobednik prvog turnira iz Serije 1.000 na šljaci Stefanos Cicipas, a Top 10 kompletirali su i Andrej Rubljov, Hurbert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Posle Novaka najbolje rangirani srpski teniser je Laslo Đere na 35. poziciji sa 1.185, Dušan Lajović je 59, a Miomir Kecmanović 60. Mladi Hamad Međedović je na 133. mestu sa 475 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati