Tenis

Direktno.rs

26. 01. 2023. 20:22 2

Nadal saopštio loše vesti: Čeka ga duga pauza

Španski teniser Rafael Nadal oglasio se posle povrede koju je zaradio na Australijan openu i saopštio da ga čeka duga pauza.

Povreda mišića je takva da će Rafa propustiti skoro dva meseca akcije. On je to saopštio preko društvenih mreža, nakon što je obavio sve testove. Sada ga čekaju odmor i antiinflamatorna fizioterapija.

Tako je propala prilika za spektakl u Dubaiju, u kom su svi želeli da vide klasik između njega i Novaka Đokovića. Očekuje se da zaigra na Indijan Velsu ili u Majamiju, možda će i to preskočiti kako bi se spremio za šljaku i evropske izazove.

Španski teniser je branio titulu u Melburnu, ali je u drugoj rundi bolji od njega bio Mekenzi Mekdonald. Amerikanac je slavio sa 6:4, 6:4, 7:5.

- Mekenzi je igrao odlično, ja sam se borio, ali je on imao potrebne odgovore i zasluženo odneo pobedu - rekao je Rafa na konferenciji za medije.

U završnici drugog seta Nadal je doživeo povredu - uhvatio se za nogu uz bolnu grimasu i odmah tražio medicinski tajmaut.

- U pitanju je bila povreda kuka, koji me je boleo nekoliko dana, ali ništa slično kao danas. Ne znam da li je mišić ili sam kuk, imao sam probleme i pre, bio na tretmanima, ali nikada pre nije bilo ovako. Nisam mogao da se krećem, i dok ne uradim test neću znati šta je. Teško je znati šta je sa mnom bez opsežnog pregleda – i sve ostalo bi bilo nezahvalno nagađanje - rekao je Rafa tada.

Sada se oglasio povodom te povrede:

- Danas sam bio u "Tecknon Tennis" klinici u Barseloni, gde sam obavio nekoliko testova. Svi rezultati testova iz Melburna su potvrđeni i sve ostaje isto. Nastaviću sa tretmanom kao i do sada i za tri nedelje ću uraditi nove testove - napisao je Nadal.

Tako je potvrđeno da će pauzirati šest do osam nedelja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati