Tenis

Milan Zarić

19. 11. 2022. 16:06 0

Novak u finalu završnog mastersa!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale završnog mastersa u Torinu, pošto je u polufinalu bio bolji od Amerikanca Tejlora Frica sa 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

Nole će ponovo na teren u nedelju, kada će se za titulu na poslednjem turniru u 2022. godini boriti protiv pobednika meča Kasper Rud - Andrej Rubljov.

Uspeo je naš as da izađe na kraj sa svim nedaćama, bio je jači od umora, budući da je u petak više od tri sata proveo na terenu, ali i razigranog Frica, pa je posle velike borbe izborio meč za titulu.

Đoković je u petak, u poslednjem meču gurpne faze protiv Danila Medvedeva izgubio mnogo snage, međutim to se na početku meča sa Tejlorom Fricom nije primećivalo. Jer, posle uvodna četiri gema, u kojima nije bilo brejk šansi, došao je peti - u kom je naš teniser zadao udarac Amerikancu i iskoristio prvu šansu za oduzimanej servisa.

Međutim, tu prednost nije znao da zadrži u narednom gemu, budući da je Fric došao do 30:40, iskoristio je prvu priliku i izjednačio na 3:3, vrativši tako egal u prvom setu.

Posle ova dva brejka serveri su bili znatno sigurniji, pa u nastavku nije viđeno ni izjednačenje u gemovima, a kamoli brejk lopta. To je značilo da će odluka o osvajaču prvog dela igre biti doneta u taj-brejku.

Prvi koji je poklekao u odlučujućem gemu bio je Fric, pa je Novak mini-brejkom došao do 3:2. Ali, ni tu prednost nije zadržao, pa se Fric vratio. Novak i Tejlor su ljubomorno čuvali servise sve do vođstva Novaka od 6:5. Tada je Fric servirao u pokušaju da spase set loptu, nije uspeo u tome, budući da je naš as sjajnim udarcem došao do 7:5 i osvajanja prvog seta.

Drugi deo igre nije počeo dobro za Đokovića, jer je rival došao do 15:40, iskoristio je prvu šansu i došao do početnog brejka za prednost od 0:1.

Pokušao je Novak da uzvrati, međutim Amerikanac je odolevao. Sve do desetog gema, kada je Đoković uhvatio poslednji voz za ostanak u setu. Viđen je duži gem od ostalih u ovom delu igre, stekao je Nole 30:40, da bi priliku i iskoristio, pa je poravnao na 5:5.

I kada se već vratio u igru, naš najbolji teniser nije dozvolio Fricu da ga opet ugrozi. Sigurno je servirao, došao je do 6:5, te je tako naterao Amerikanca da mora da servira za ostanak u meču. Rival je uspeo da odgovori izazovu, izjednačio je na 6:6 i izborio i drugi taj-brejk na duelu. U odlučujućem gemu u ovom setu Novak je slavio sa 8:6 i tako je sebi trasirao put ka finalu.

A za titulu će se boriti u nedelju, kada će mu na crtu izaći Andrej Rubljov ili Kasper Rud.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati