Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

14. 11. 2022. 17:27 1

Rubljovu spektakularni ruski okršaj u Torinu

Prisustvovali smo jednom od najboljih mečeva u ATP sezoni na izmaku! Dva i po časa trajao je duel Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, petog i sedmog igrača sveta, u prvom kolu grupne faze Završnog mastersa u Torinu, a do pobede je u spektakularnom duelu stigao je Rubljov sa 2-1. Po setovima bilo je 6:7 (7), 6:3, 7:6 (7) za godinu dana mlađeg od dvojice Moskovljana, kojem će protivnik u narednom kolu biti Stefanos Cicipas.

Bio je ovo šesti duel dvojice najboljih ruskih igrača, a Medvedev sada vodi 4-2 u međusobnim susretima.

Tokom čitavog 150 minuta dugog perioda mogli smo da uživamo u fantastičnom tenisu. Rubljov je prvi stigao do brejka – u četvrtom gemu prvog seta iskoristio je drugu vezanu brejk-priliku i pri rezultatu 5:3 servirao je za vođstvo u setovima. Međutim, tada se Medvedev vraća, koristi drugu brejk-loptu i potom potvrđuje svoj brejk i dolazi do izjednačenja 5:5. Došlo je do taj-brejka u kojem je Rubljov prokockao vođstvo od 5:2, a potom izgubio na razliku 9:7. Propustio je pet set-lopti sedmi igrač sveta.

Međutim, nije taj pad u finišu slomio Rubljova – u drugom setu bio je veoma dobar. Opet je prvi došao do brejka – napravio ga je u trećem gemu, potom potvrdio i lako priveo set kraju. Servirao je pri zaostatku 3:5 Medvedev za ostanak u setu, a Rubljov tada pravi i drugi brejk – 6:3.
Postajao je meč sve interesantniji kako se bližio kraju – u trećem setu nismo videli brejk, a taj-brejk doneo je spektakl. Prvi poen u odlučujućem gemu brojao je neverovatnih 38 udaraca, a dobio ga je Rubljov. Ponovo je do velike prednosti došao Rubljiv, vodio je 6:3 i bio je nadomak pobede posle preokreta.

Međutim, ponovo je počeo da gubi ključne poene. Onaj na trećoj meč-lopti bio je posebno atraktivan, a Medvedev ga je dobio smečom. Tek petu meč-loptu iskoristio je Rubljov, takođe posle neverovatnog poena i stigao do impresivne pobede.

Na samom kraju duela Rubljov je pao na teren proslavljajući veliku pobedu, a potom je na kameri markerom napisao proruku "Mir, mir, mir – to je sve šta nam je potrebno".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati