Tenis

Direktno.rs

17. 09. 2022. 19:21 0

Dejvis kup: Srbija na korak do eliminacije

Teniska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od eliminacije u grupnojo fazi Dejvis kupa pošto je selekcija Kanade izjednačila na 1:1 u Valensiji i sada bi samo čudo moglo da nas odvede na završni turnir i četvrtfinale takmičenja.

Nakon što je Laslo Đere slavio i dao nadu, Miomir Kecmanović je poražen od Feliksa Ože Aliasima sa 6:3, 6:4, pa je računica za prolaz na završni turnir u Malagi sada preteška i skoro nemoguća.

Potrebno je da srpski dubl, sastavljen od Kecmanovića i Filipa Krajinovića, slavi protiv Ože Aliasima i Vaseka Pospišila, a onda bi bilo potrebno i da Španija na svom terenu izgubi od Južne Koreje.

Skoro nemoguća misija.

U suprotnom, bude li srpska kombinacija poražena od kanadske, momentalno bi usledila eliminacija.

Kecmanović je imao svoje šanse, ali Feliks nije bio voljan da ih da baš previše, pa bi se prilike brzo i gubile.

Što se tiče prvog seta, Miomir je izgubio svoj servis u četvrtom gemu (1:3), a imao je dve vezane šanse da uzvrati i vrati se na 3:4, ali to nije učinjeno.

Drugi set je bio prilično tvrd, a Kecmanović je popustio samo u sedmom gemu kada je omogućio brejk loptu protivniku i spasao je odmah, ali već sledeća koja je usledila u narednom poenu je prošla za 3:4.

Čini se da je Srbija prokockala svoje šanse još u prvom kolu protiv Španije, kada su i Đere i Kecmanović mogli više protiv Alberta Ramosa i Roberta Bautiste Aguta, pa ih sada samo čudo održava u igri za četvrtfinale Dejvis kupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati