Tenis

[ Izvor: Mediji ]

06. 09. 2022. 12:31 4

Nadal o eliminaciji: Ne znam kad ću se vratiti na turnire

Rafael Nadal bio je jedan od favorita za osvajanje US opena i preuzimanje prvog mesta na ATP listi, ali je zaustavljen već u osmini finala. Bolji od njega bio je Frensis Tijafo rezultatom 3:1 (6:4, 4:6, 6:4, 6:3), a posle meča je najavio teške mesece koji mu predstoje.

- Nemam ideju ništa oko rasporeda kada ću igrati u ovom trenutku. Postoje mnogo važnije stvari u mom privatnom životu kod kuće. Privatni život je uvek mnogo važniji nego moj posao. Čekam rođenje sina. Vreme je da se resetujem. Bili su ovi neko vrlo teški meseci. Moram da se vratim, da popravim stvari i ne znam kada ću se vratiti. Kada se bude osećao mentalno spremnim da se ponovo takmičim, tada ću se vratiti - rekao je Nadal.

Nije želeo da precizira kada će to biti, već je najavio da će se u narednom periodu posvetiti privatnom životu.

- Izgubio sam meč u osmini finala poslednjeg grend slema sezone. Teško mi je da napravim analizu za kalendar takmičenja. Čeka me put kući, imam važnije stvari tamo. Kada dođem tamo doneću odluke, kada vidim stvari u privatnom životu, to mi je bitnije u ovom momentu. Pokušao sam, uradio sam šta sam mogao u Njujorku, nije se završilo kako sam želeo. Posle svega, započeću ponovo sa profesionalnim životom. Čeka me rođenje sina.

Kada su ga pitali šta je presudilo u meču sa Tijafoom, priznao je da je igrao loše.

- Odgovor je lak, igrao sam loš meč, a on je igrao dobar meč, zat ne? Nisam bio u stanju da držim visok nivo svog tenisa duže vreme. Nisam bio brz u kretanju, uspevao je veoma rano da uhvati lopticu, nisam uspevao da ga odguram dalje. Tenis je sport pozicija, zar ne? Ako nije, onda morate da budete veoma brzi i veoma mladi. ja to više nisam. Moji udarci moraju da budu bolji. Moje razumevanje igre i kvalitet udaraca nisu bili dovoljno dobri, bili su slabi danas, jer nisam uspevao mnogo toga da kreiram. Svaka čast za njega, bio je bolji od mene - priznao je Nadal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati