Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

05. 09. 2022. 07:06 4

Kirjos izbacio Medvedeva!

Nik Kirjos pobedio je prvog nosioca i branioca titule na US openu Danila Medvedeva sa 7:6 (13-11), 3:6, 6:3, 6:2 u četvrtom kolu US opena!

To je četvrta Kirjosova pobeda u pet mečeva sa Medvedevom – do ove godine nije igrao ni osminu finala u Njujorku, a sada će se za polufinale boriti sa Karenom Hačanovom, koji je iznenadio dvostrukog polufinalistu i osvajača Montreala Pabla Karenja Bustu sa 4:6, 6:3, 6:1, 3:6, 6:3.

U duelu Kirjosa i Medvedeva očekivali smo spektakl, ali dobili smo ga na momente jedino u prvom setu. Tada je Australijanac ispustio brejk prednosti, da bi zatim u u uzbudljivom taj brejku prvo spasao tri set lopte, a onda iskoristio svoju četvrtu i došao do vođstva u setovima.

Očekivao se nečiji blagi pad koncentracije posle takvog seta, a to se desilo Kirjosu – Medvedev već u drugom gemu pravi brejk, potom dolazi do 5:1, a Kirjos vraća jedan brejk, što nije bilo dovoljno za veće uzbuđenje.

Početkom trećeg seta, Australijanac pravi jedan sebi svojstven gaf – pri rezultatu 30-30, imao je gotov poen, ali je pojurio za loptom koja je letela u polju Medvedeva i udario ju je. Pre nego što se poen završi, nije dozvoljeno preći u polje protivnika, pa je Kirjos izgubio poen.

Tada nije došao do brejk lopte, ali jeste već u narednom gemu – poveo je 4:1 i lagano sačuvao tu prednost.

Medvedev je bio potresen, slabije je radio nogama, i već u trećem gemu je pretrpeo brejk nakon što je jedan lenji bekhend poslao u mrežu.

Nakon dve greške Kirjosa i svog fantastičnog riterna, Medvedev dolazi do šanse za ribrejk, ali Kirjos je tad odservirao as. Uz nova dva neodbranjiva servisa, Australijanac je konsolidovao brejk i do kraja dokrajčio grogiranog Rusa za ukupno nešto manje od tri sata borbe.

Sa Hačanovom, protivnikom u četvrtfinalu, Kirjos ima skor 1-1, i dobio je poslednji duel, na Australijan openu 2020. godine.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati