Tenis

Direktno.rs

10. 07. 2022. 18:44 10

"Ovo je bromansa": Noletove reči o Kirjosu izazvale ludnicu

Novak Đoković sedmi put u karijeri osvojio je trofej na Vimbldonu, pošto je posle preokreta savladao Nika Kirjosa sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Tokom ceremonije održao je krajnje interesantan govor.

Prvo je pohvalio Nika Kirjosa, a zatim se šalio o odnosu na kontraverznim Australijancem.

- Nik, vratićeš se. Ne samo na Vimbldonu, nego finalima uopšte. Teško je pronaći reči utehe posle teškog poraza kao što je ovaj, ali pokazao si zašto si jedan od najboljih igrača u tenisu i na ovoj podlozi. Čestitam ti. Zaista te poštujem mnogo, fantastičan si teniser i bićeš ovde još mnogo godina, siguran sam da ćemo te još videti na grend slemovima. Nisam verovao da ću reći toliko lepih reči o tebi s obzirom na naš dosadašnji odnos. Ovo je zvanično bromansa - rekao je Novak.

Na konstataciju voditeljke da je dogovor njih dvojice da pobednik časti večeru, Novak je rekao:

- Zato je izgubio. Ovo je novi početak jednog divnog prijateljstva. Van terena takođe. Nisam odgovorio na Nikov poziv na ludovanje i noćni život, moja žena je bila pored mene, ali da počnemo sa pićem i večerom, pa ćemo da vidimo.

A zatim je Nole govorio o samom Vimbldonu...

- Izgubio sam reči šta ovaj turnir znači meni, mom timu... Uvek će biti poseban u mom srcu, turnir koji me inspirisao da počnem da igram. Na jednoj maloj planini u Srbiji, gde su roditelji imaju restoran, video sam Pita Samprasa koji osvaja Vimbldon. Poželeo sam da dođem ovde i igram. Bila je to dečja želja i zaista sam privilegovan što mogu da stojim ovde sa trofejom.

Đoković je nastavio pobednički niz, od 2017. godine je bez poraza.

- Volim ovo mesto i ljubav se uzvraća. Najposredniji teniski teren na svetu. Sve je toliko usmereno, fokusirano na igrače, ima najveće priznanje u svetu tenisa. Porodica, ćerka je tu, još nema pet godina. Hvala svima. Moj sin jedini danas nedostaje, mislim da igra meč protiv Brajanovog sina. Bez vas ovo ne bi bilo moguće.

Voditeljka je podsetila Novaka da je danas godišnjica braka.

- Moraću da vam kupim cveće jer me podsećate, bio bih u neprilici da sam zaboravio. Draga, srećna godišnjica! Ovo je moj poklon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati