Tenis

Direktno.rs

03. 07. 2022. 20:56 0

Ispao Alkaraz: Nole zna mogućeg rivala u četvrfinalu

Španski teniser Karlos Alkaraz završio je učešće na Vimbldonu u osmini finala pošto je od njega bolji bio Italijan Janik Siner sa 6:1, 6:4, 6:7 (8:10), 6:3.

Da će ovo biti težak meč za mladog Španca, moglo se videti već posle prvog seta, koji je Siner dobio sa 6:1. Na početku meča obojica tenisera su osvojili gemove na svoj servis, a onda je usledila serija Italijana od 5:0.

Gde je stao u prvom, tu je Siner nastavio u drugom, oduzevši servis Alkarazu već u prvom gemu. Povratka za Španca nije bilo, pošto je italijanski teniser do kraja seta održao tu prednost brejka.

Malo je falilo da i treći set počne na isti način kao i prethodni, pošto je Siner u prvom gemu imao tri vezane brejk lopte, ali je Alkaraz uspeo da veže pet poena u nizu i nekako osvoji taj gem.

U nastavku seta nije bilo ni brejk lopti, pa se došlo do taj-brejka gde viđen neverovatan nivo igre obojice. Alkaraz je stigao do 6:3, ali se Siner vratio, poveo sa 7:6 i servirao za pobedu, međutim Španac je uspeo i to da spasi i na kraju rezultatom 10:8 da odvede meč u četvrti set.

Alkaraz je furiozno krenuo u četvrtom setu, odmah je zapretio na servis Sinera, ali je Italijan uspeo da osvoji prva dva servis gema, a onda i da stigne do brejka. Mogao je Španac ekspresno da vrati pretrpljeni brejk, imao je tri vezane brejk lopte, ali je Siner sve to spasio. Mogao je i ranije da završi meč Italijan, imao je brejk, ujedno i meč lopte na servis Alkaraza, ali je španski teniser uspeo da produži meč još jedan gem.

Rival Janika Sinera u narednoj rundi biće bolji iz duela u kom se sastaju Novak Đoković i Tim Van Rajthoven.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati