Tenis

Milan Zarić

29. 06. 2022. 16:38 0

Novak protutnjao do trećeg kola Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bez ikakvih problema se plasirao u treće kolo Vimbldona, pošto je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:1, 6:4, 6:2.

Nole se u prvom kolu mučio protiv Korejca Sunvua Kvona, izubio je i set od njega, međutim u drugoj rundi takvih problema nije imao, pa je ekspresno izbacio 79. tenisera na planeti.

Već na samom početku meča je moglo da se vidi kako će se on razvijati. Jer, Đoković je preuzeo konce igre u svoje ruke, pa je već u drugom gemu došao do brejka i poveo sa 2:0.

Kokinakis nije imao nikakve šanse da se vrati, Nole je lako čuvao servis, a onda dočekao još jednu šansu da rivalu zada udarac. Bilo je to u šestom gemu, kada je naš as najpre propustio tri brejk lopte, ali je četvrtu iskoristio, te je došao do 5:1. Veliku prednost potvrdio je već u narednom gemu, koji je osvojio sa nulom, te je za samo pola sata sa 6:1 uzeo prvi set.

U sličnom ritmu Srbin je nastavio u drugom setu. Ovoga puta je presudan bio treći gem, koji je usmerio dalji tok ovog dela igre. Jer, Novak je u njemu iskoristio drugu brejk loptu, zahvaljujući čemu je poveo sa 2:1, da bi potom sa dva prepuštena poena potvrdio prednost i došao do 3:1.

Od toga Kokinakis nije uspeo da se oporavi. Istina, igrao je bolje nego u prvom setu, pokušao da pripreti, međutim do brejka nije mogao. Tako je Nole mirno priveo ovaj deo igre kraju, te je došao na korak do pobede.

Taj korak je napravio već u trećem setu, u kom je već na startu napravio brejk i u dobroj meri usmerio tok seta. Na kraju je slavio sa 6:2 i tako izborio plasman u treće kolo Vimbldona. A tamo je moguć srpski duel, budući da će mu naredni rival biti pobednik meča Miomir Kecmanović - Alehandro Tabilo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati