Tenis

Direktno.rs

26. 05. 2022. 11:32 1

Pogledajte epski poen teniskog čuda Alkaraza! (VIDEO)

Teniski svet ima novo čudo od tenisera. Reč je o mladoj španskoj senzaciji Karlosu Alkarazu, koji je u poslednjih nekoliko meseci doživeo nagli uspon i već sada se ovaj 19-godišnjak smatra jednim od najboljih na svetu.

Na nedavnom Mastersu u Madridu ušao je u istoriju tako što je za manje od 24 sata pobedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića i tako najavio veliku karijeru. Španski teniser je jedan od favorita na Rolan Garosu, a danak neiskustvu je umalo platio u drugom kolu kada je za rivala imao zemljaka Alberta Raamosa Vinolasa.

Alkaraz je na kraju pobedio 3:2 u setovima. Meč je trajao skoro pet sati, bilo je mnogo teže od očekivanog pošto je šesti nosilac gubio 2:1 u setovima. Ramos je naterao Alkara na niz spektakularnih poena od kojih neki mogu da poprime epitet i epskih pošto su bili zaista posebni.

- Ovo što se desilo smatram kao lekciju. U tenisu se nauči dosta iz ovakvih vrsta mečeva, iz ovakvih situacija i mislim da će mi ovo pomoći da napredujem. Uvek sam verovao u sebe i da mogu preokrenuti jer je završavanje mečeva u tenisu jedna od najtežih stvari i znao sam da ću imati šansu.

Naredni izazov za Alkaraza biće Sebastijan Korda, njihov meč trećeg kola igra se u petak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati