Tenis

Direktno.rs

10. 01. 2022. 11:25 18

POTPUNA ZBRKA Novak na slobodi, za sada...

Vesti da je najbolji svetski teniser Novak Đoković na sudu pobedio Vladu Australije, koja je odbila da mu izda vizu, izazvala je oduševljenje među Noletovim pristalicama, međutim ubrzo je tu emociju zamenila strepnja, pošto ta odluka nije definitivno značila da će naš as moći da igra na Australijan openu. I, zapravo, to se neće znati sve do sutra, kada bi trebalo da bude doneta konačna odluka.

Kako je istakao vodeći politički novinar "Ejdža", Pol Sakal, Nole će danas biti slobodan čovek, ali...

- Novak Đoković će biti slobodan čovek ove noći. Vlada Australije neće večeras doneti odluku da ga deportuje. Ministar za imigracije je imao četiri sata da donese odluku o oduzimanju vize pre nego što Novak napusti pritvor, ali iako to sada nije uradio, odluka može biti doneta sutra, ili u danima koji slede - poručio je Sakal.

Podsetimo, iako je najbolji teniser sveta uspeo da na sudu izdejstvuje da se ukine odluka o oduzimanju vize, mogao bi ipak da bude deportovan.

Đoković je sleteo u Melburn u sredu, ubeđen da je ispunio sve uslove za ulazak u tu zemlju: Teniski savez Australije ga je ranije obavestio da je ispunio uslov za medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv koronavirusa, on je popunio formulare i dobio dozvolu da se ukrca u avion u Dubaiju, ali je po sletanju zadržan na aerodromu, pa mu je izrečena mera oduzimanja vize, što za sobom povlači deportaciju.

Kako se Novak žalio na tu odluku, odveden je u imigracioni hotel na obodu Melburna, gde je izveden "na javnosti neobjavljenu lokaciju" kako bi čeka sudsku odluku o žalbi. To suđenje je proteklo burno, završilo se kako su Noletovi navijači i priželjkivali.

Međutim, ministar za imigracije Aleks Hok može da iskoristi ličnu moć, koju mu daje zakon (Akt o migraciji), da otkaže vizu Novaku Đokoviću, iako je sud odlučio da on (Novak) bude oslobođen i da mu se da dozvola da igra na Australijan openu.

Spekulisalo se da ima rok od četiri sata, međutim na kraju se ispostavilo da on odluku Suda može da preinači sutra, ali i u danima koji slede...

Tek se oko Novakovog nastupa na Australijan openu očekuje drama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati