Tenis

Direktno.rs [ Izvor: K1 ]

13. 09. 2021. 15:48 5

"Novak će sledeće sezone uzeti kalendarski slem!"

Poraz najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića na US Openu glavna je tema u medijima, a njegovi navijači, kolege, prijatelji i teniski stručnjaci tužni su što sinoć u Njujorku nije ispisao još jednu stranicu teniske istorije i postao prvi teniser koji je u Open eri osvojio sva četiri grend slema i prestigao Nadala i Federera po broju titula.

Ipak, svi su saglasni, pa tako i Nenad Zimonjić i Radmilo Armenulić, da će se Novak oporaviti i u novoj sezoni nastaviti da niže uspehe.

- Novak se dosta "istrošio" na putu do finala, ne samo na US Openu. Nadao sam se najboljem, ali nažalost sport je takav. Svakako ovo što Novak radi na terenu, niko do sada nije uradio - kazao je Nenad Zimonjić u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji.

- Ono što ranije nije imao, a što je sinoć dobio jeste ogromna podrška i uvažavanje publike u Njujorku.

Kako je Zimonjić kazao, Medvedev je servirao kao nikada do sada.

- Nikada nisam video da toliko dobro servira kao sinoć. Novaku uopšte nije davao da dođe do svog ritma. Kada igrate protiv prvog na svetu, protiv igrača kao što je Novak, onda igrate kao da nemate šta da izgubite, jer zaista i nemate. Tada se mnogo rizikuje i jedino se tako može pobediti. To je Medvedev i uradio. Kazao je na konferenciji za štampu nakon meča da su na terenu počeli da ga hvataju grčevi ali to se nije videlo - rekao je Zimonjić i dodao:

- Ali, siguran sam da će se Novak još bolje spremiti za narednu sezonu i zašto da ne, i osvojiti kalendarski slem naredne godine. On je sve bolji! Pa ako Federer može da igra u četrdesetoj, zašto ne bi mogao i Novak. Verujem da će zaigrati i na narednim Olimpijskim igrama u Parizu - kazao je Zimonjić.

Teniski stručnjak Radmilo Armenulić na K1 istakao je da je Medvedev jedan od naslednika "velike trojke" - Đokovića, Nadala i Federera.

- Samopouzdanje koje smo kod Medvedeva videli sinoć tome najbolje govori u prilog. Pod većim pritiskom bio je Novak. On je taj pritisak nametnuo i sam sebi, ali je to učinila i celokupna javnost. To se videlo kada je u prvom gemu meča izgubio svoj servis. Strahovito je želeo da osvoji turnir - kazao je Armenulić koji je gledao sve Novakove mečeve na ovogodišnjem US Openu.

- Lakše je mnogo juriti titule i rekorde nego biti onaj ko je na tronu i kojeg svi žele da sruše.

Armenulić je kazao i da misli da zna zbog čega je Novak sinoć onoliko plakao i što nije
mogao da sakrije emocije.

- To nisu bile suze zbog izgubljenog meča, već zbog toga što nije mogao drugačije da se izbori sa tolikim pritiskom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati