Tenis

Direktno.rs

01. 08. 2021. 12:33 6

Zverev uništio Novaku san i osvojio zlato

Nakon što je Novaku Đokoviću uništio san o zlatnoj olimpijskoj medalji, Aleksander Zverev pobedio je Karena Hačanova sa 6:3, 6:1 u finalu turnira u Tokiju. Ovim uspehom doneo je Nemačkoj prvo zlato u tenisu nakon Štefi Graf u Seulu 1988.

Na putu do zlata, 24-godišnji Zverev savladao je Lua, Galana, Basilašvilija, Šardija, Đokovića i sada Rusa Hačanova, a na putu do zlata izgubio je samo jedan set, od Novaka u polufinalu.

Rano je Zverev napravio brejk, za vođstvo 2:1, a možda i ključni trenutak meča dogodio se u šestom gemu, kada je Nemac spasao brejk loptu i održao prednost.

Osvojio je Hačanov naredni gem na svoj servis, ali tada kreće potop Rusa, i sedam uzastopno osvojenih gemova za Zvereva (u duelu sa Đokovićem vezao je osam).

- Ovo je najveći turnir koji može da se osvoji u bilo kojem sportu. Ne mogu da verujem da sam olimpijski šampion - kazao je Zverev.

Nemcu će zlato u Tokiju sigurno predstavljati vetar u leđa pred US open, grend slem turnir koji počinje 30. avgusta i na kojem je prošle godine igrao svoje zasad jedino grend slem finale.

To je zasad 19. medalja za Nemačku u Tokiju, a četvrta zlatna.

Bronzanu medalju još u subotu je obezbedio Pablo Karenjo Busta, trijumfom u tri seta nad Novakom Đokovićem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati