Tenis

[ Izvor: Sportklub.rs ]

09. 03. 2021. 15:14 1

„Niko ne voli tenis kao Federer“

Sedmostruki grend slem šampion Mats Vilander kaže da sutrašnji povratak Rodžera Federera na teren u meču protiv Danijela Evansa ukazuje na to koliko Švajcarac zapravo voli tenis.

Federer nije odigrao zvanični meč od Australijan opena prošle godine, a na teren će se vratiti u sredu u Dohi protiv Engleza Danijela Evansa koji se 2:1 (6:4, 1:6, 6:2) eliminisao Žeremija Šardija.

- Činjenica da se vraća sa skoro 40 godina pokazuje neverovatnu strast koja ga pokreće. Nikad nisam voleo da neko voli tenis toliko kao Rodžer Federer. Nadal gaji ljubav prema takmičenju, ali Federer voli samu igru. Takođe, ovaj povratak pokazuje i Rodžerovu hrabrost – ne boji se da izgubi 6:1, 6:1 od nekog novajlije i da time našteti svojoj reputaciji. Mnogi bi tako razmišljali, ali Federer misli samo o tome kako da reši sopstvene probleme - kaže Vilander za L’ekip.

Prošli put kad je morao duže da odsustvuje, Federer se vratio na fenomenalan način, titulom na Australijan openu 2017. godine.

- U tom prvom povratku stvorio je novi stil igre za sebe. Rešio je da ostane na osnovnoj liniji, što znači da je prihvatio da će manje igrati forhendom. Uspeo je na neverovatan način da ovlada jednoručnim bekhendom i bila je to jasna strategija – skratiti razmene, ići što češće napred na mrežu i tako učiniti da se protivnik oseća nekomforno. Ne znam da li će sad izmisliti novi koncept, ali logika je ista – glavno pitanje je kako će se kretati i mogu li njegove noge da se brane kao ranije - zaključio je Vilander.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati