Tenis

Direktno.rs

18. 11. 2020. 22:34 2

Nole ubedljivo izgubio, sad mora da pobedi Zvereva

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ubedljivo je izgubio u drugom kolu grupne faze završnog mastersa u Londonu, budući da ga je savladao Danil Medvedev sa 6:3, 6:3. Sada je Nole sebe doveo u težu situaciju, pa će u petak igrati sa Aleksandrom Zverevim za plasman u polufinale.

Nole je propustio šansu da se praktično plasira među četiri najbolja, tamo se plasirao Medvedev posle dve pobede, pa će meč poslednjeg kola protiv Dijega Švarcmana za njega biti bez rezultatskog značaja.

Nole je u prvom kolu ubedljivo trijumfovao protiv Dijega Švarcmana, pa je pun samopouzdanja dočekao duel sa Švarcmanom. Međutim, ni Rus nije bio bez motivacije na ovom meču, pa je početak meča obeležila velika borba i egal.

Prvi je na duelu zapretio Medvedev, koji je u trećem gemu imao dve prilike da oduzme servis Novaku, no naš as je uspeo da neutrališe pretnje i da dođe do prednosti od 2:1.

Tada se Nole izvukao, ali to nije bio slučaj u sedmom gemu, kada je Medvedev iskoristio greške najboljeg tenisera na svetu i realizovao je treću šansu u ovom gemu za prednost od 3:4. I to nije bilo sve, jer je do kraja još jednom oduzeo servis Đokoviću, što mu je donelo 3:6 i prednost u setovima.

Loše je Novak okončao prvi set, a jednako loše se nastavilo i u drugom, jer je Medvedev nastavio da raznovrsnom igrom mučio prvog reketa sveta, te je nastavljena njegova serija. Računajući prvi set, osvojio je šest gemova u nizu, napravio je i jedan brejk, pa je početkom drugog dela vodio sa 0:3.

Đoković je na sve načine pokušao da se vrati, jeste osvajao gemove na svoj servis, ali je to radio i Rus, pa je sredinom seta vodio sa 2:4. Medvedev je nakon toga poveo sa 2:5, pa je Nole morao da servira za ostanak u meču. Uspeo je da produži duel i smanji na 3:5, ali je morao da napravi brejk kako bi izgegao poraz. Međutim, nije u tome uspeo, Medvedev je slavio sa 3:6 i prošao u polufinale završnog mastersa.

I to nije sve, već će Rus u polufinale sa prvog mesta, dok će drugo mesto u završnici iz ove grupe obezbediti pobednik meča Novak Đoković - Aleksandar Zverev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati