Tenis

Milan Zarić

18. 11. 2020. 18:03 1

Zverev posle muke do prve pobede u Londonu

Nemački teniser Aleksandar Zverev došao je do prve pobede na ovogodišnjem završnom mastersu u Londonu, pošto je u drugom kolu grupe "Tokio 1970" savladao Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:3, 4:6, 6:3.

Nemac je do trijumfa došao posle dva sata i 13 minuta borbe.

Zverev je pobedom značajno poboljšao svoje šanse za plasmanom u polufinale, dok je Argentinac svoje porazom sveo na minimum.

U duelu dva tenisera viđena je velika borba. Prvi je na meču pripretio Švarcman, koji je iskoristio šanse i došao do brejka, ali se onda Zverev naljutio i sa dva vezana brejka poveo sa 5:2. Argentinac je uspeo tek da prekine seriju protivnika, ne i nešto više, pa je Nemac sa 6:3 osvojio prvi set.

Činilo se da će Zverev da završi posao u dva seta, pošto je pri vođstvu od 3:2 u drugom delu igre imao i brejk lopte, međutim nije uspeo da ih iskoristi, pa je do kraja seta viđen njegov krah. Švarcman je to znao da iskoristi, pa je ovaj deo osvojio sa 6:4.

Odluka o pobedniku je pala u trećem setu, a presudan je bio peti gem, kada je Zverev i napravio brejk. Stekao je tada prednost, koju nije ispuštao do kraja, pa je došao i do prve pobede u Londonu.

Za plasman u polufinale boriće se u petak, kada igra protiv Novaka Đokovića, dok će Švarcman u trećem kolu grupne faze igrati sa Rusom Danilom Medvedevim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati