Tenis

I. M.

18. 10. 2020. 07:24 0

BORIS GAVRILOVIĆ Teniski trener koji niže uspehe u svetu

Trenersku karijeru sam započeo u Teniskom klubu Crvena zvezda, gde sam imao priliku da sarađujem i učim od eminentnih stručnjaka kao što su: Dragan Šerer, Dragan Savić, Slobodan Vojnović, ali najzahvalniji sam svom teniskom mentoru, sada i venčanom kumu, Jovanu Liliću, koji me je uveo u trenerske vode i pružio mi sansu. Vlasnik sam svih nacionalnih licenci kao i profesionalne A licence teniskog saveza Austrije. Naredne godine je mali jubilej - 15 godina trenerskog rada, kaže za Direktno.rs, Boris Gavrilović, teniski trener.

- Do sada sam radio kratko u Libanu u Bejrutu, a najviše vremena sam proveo, oko pet godina, u Kini. Najponosniji sam na rad u akademiji u Guandžou, pri kineskoj federaciji, kao i na rad u Šenženu, gde sa imao priliku da radim sa najboljim juniorom Kine koji je i juniorski Dejvis kup reprezentativac te zemlje, kao i radu na WTA sa Nemicom Sarom Rebekom Sekulić. Od stvari na koje sam takođe ponosan je to što sam izašao u najtiražnijim kineskim novinama kao i na kineskoj televiziji u više navrata. Takođe sam ponosan na saradnju sa teniskom akademijom "Tipsarević" gde sam uspeo da odvedem nekoliko tura Kineza na teniski kamp u njegovu akademiju - izjavio je Gavrilović.

Takođe, Gavrilović ističe da mu je drago što je odveo preko dvesta teniskih i sto fudbalskih trenera iz Srbije za Kinu.
- Trenutno sam zaposlen u CF teniskoj akademiji koja je najveća akademija u Emiratima sa preko 50 trenera na 38 lokacija. Vlasnik akademije je Britanac Klark Fransis, a ono što je važno da se spomene da se u akademiji nalazi sedam srpskih trenera i da su većina na vodećim pozicijama, od asistenta direktora do trenera. Prošlog meseca smo imali priliku da ugostimo Edgara Davidsa, bivšeg reprezentativca Holandije i bivšeg igrača Ajaksa, Juventusa i Barselone koji živi u Dubaiju i radi kao direktor Juventusove škole fudbala. Radujem se egzibicionom teniskom turniru u Abu Dhabiju od 19-21. decembra, gde ću imati priliku da vidim na delu našeg Novaka Đokovica, Rafu Nadala kao i našeg ,,vanzemaljca", Stefana Bojića - ističe Gavrilović.

Gavrilović dodaje i novine koje su se desile od vremena kada smo poslednji put pisali o njemu.
- Uspeo da upoznam Rodžera Federera i prisustvujem njegovom treningu u Dubaiju. Imao sam priliku da se rukujem sa njim i popričam par minuta. Video sam da je veliki profesionalac, a i veoma opuštena osoba, koja je često znala za vreme treninga da opsuje na čistom srpskom jeziku. Ono što me je takođe oduševilo je da je Rodžer nakon treninga ostao da se slika i potpiše autogram svakoj osobi koja je gledala trening i ostala do kraja.
Gavrilović je trenutno zbog korone u Srbiji, gde radi sa našim mladim talentima, kao i sa kineskom igračicom koja već dve godine živi i trenira u Srbiji i sa kojom je osvojio turnir prošle nedelje kod bivsšeg selektora Bogdana Obradovića.

- Trenutno je plan da ostanem u Srbiji, ali svakodnevno dobijam primamljive ponude za odlazak u inostranstvo i jedna se posebno ističe i ona je od našeg bivšeg top igrača koji poseduje akademiju u Beogradu - zaključuje Gavrilović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati