Tenis

Direktno.rs

12. 10. 2020. 13:41 4

Novak nije deprimiran, rekao je strašnu istinu

Dogodi se dan kad je protivnik perfektan i kad mu zaista ne možeš ništa na terenu sem možda da ga gađaš reketom. Novak Đoković je skinuo kapu Rafaelu Nadalu za atomski, perfektan tenis u finalu Rolan Garosa svestan i sam da je istog rivala, ali i na stotine drugih i sam na sličan način čistio sa terena.

Veliki je šampion Novak, mogao je da pominje lakat, vrat, ali je svima ponovio lekciju iz sporta i fer-pleja.

- Sve je bilo u redu, bio sam spreman za meč. Jednostavno sam nadigran. Mislim, pobedio me je momak koji je bio savršen. Nemam šta da kažem osim da me je Rafa potpuno nadigrao. Bio je bolji teniser u meču. Nije promašivao uopšte, stizao je svaku loptu, igrao je taktički odlično. Ja sam se osećao dobro tokom celog turnira, mislio sam da sam u odličnoj formi. Ali me je on iznenadio svojom igrom, kvalitetom tenisa. Fenomenalan je bio. Odigrao je savršen meč, pogotovo u prva dva seta. U trećem sam ja uspeo da se vratim, bilo je nekoliko neizvesnih gemova. Imao sam svoje šanse, nisam ih iskoristio i on je završio meč. To je to. Čini se da niko ovde ne može da ga zaustavi. Divim se svim njegovim dostignućima, pogotovo onome što je ovde uradio. Neverovatne rekorde je postigao. Izgubio je samo dva puta u karijeri u Parizu. Osvojio je 13 titula i nemam mnogo toga da dodam. Zaslužuje sve pohvale - rekao je Novak.

Napomenuo je Novak da nijedan proaz nije prijatan, ali da se iz svakog ponešto nauči. A, Novak je naučio da traje, isto kao i Rafa i Rodžer Federer. I nikad ih nije otpisivao, bez obzira u kakvoj su formi dolazili na turnire jer je znao da smao uz njih, kao i oni uz njega mogu da traju i napreduju. Zato je "Mozzartsport" posebno istakao jednu Novakovu misao koja ga i karakteriše:

- Kada bih mislio da ne mogu više, koliko danas bih završio karijeru. Ali mislim da još ima vremena,a guraću sve dok imam snage u nogama i ljubavi i želje da se bavim sportom. Jedan poraz, makar u finalu Grend slema, ne može me destabilizovati. Nadal, ja a posebno Federer otpisivani smo ko zna koliko puta do sada, ljudi su nas slali u penziju, ali nastavljamo da se vraćamo i da dokazujemo da smo najbolji na svetu uprkos pritisku. Moja želja je i dalje ogromna, volim i uživam u ovoj igri. Moji profesionalni ciljevi su oduvek isti – najveći broj nedelja na ATP listi i najveći broj Grend slemova. Ako uspem ovo prvo, što će nadam se biti već sledeće godine, fokus će mi se još više vratiti na grend slemove u pogledu pripreme, energije i rasporeda takmičenja.

Novak gazi 290. nedelju kao prvorangirani teniser na ATP listi i biće najbolji sve do starta završetka prvog Grend slema u 2021. Australije opena koji se igra krajem januara sa mogućnošću da pretekne rekordera Rodžera Federera (310 nedelja).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati