Tenis

Direktno.rs

11. 10. 2020. 09:41 1

56. DUEL TITANA Ko je za robota Noleta a ko za ratnika Rafu

Novak Đoković i Rafael Nadal spremaju se da danas od 15 sati prirede ljubiteljima tenisa novi spektakl, a svet je podeljen u prognozama, mada kladionice blagu prednost za 13. titulu na Rolan Garosu daju Špancu.

Đoković se malo više istrošio u polufinalu, muči se "broj jedan" sa tetivom na vratu, sa laktom, ali kao što nekadašnja šampiona Kris Evert kaže, srpski as je ponekad podseća na mašinu.

- Novak ponekad nije ljudsko biće. Gledam Nadala i vidim ratnika, koji se bori za sve, ostaviće krv na terenu. Gledam Đokovića i vidimo robota, u pozitivnom smislu. Mentalni deo njegove igre je na nivou ispred svih ostalih, sjajan je - rekla je Kris Evert.

Nadal je favorit na papiru jer je od 94 odigrana meča na Rolan Garosu izgubio samo dva, osvojio je 12 titula. Prvi poraz mu je naneo Soderling 2009. (1:3), a drugi Novak Đoković 2015. (7:5, 6:3, 6:1).

- Pre početka turnira, rekao sam da je Đoković blagi favorit. Nadal je sa druge strane odigrao nekoliko odličnih mečeva. Malo je poljuljao moj stav. I pored svega mislim da su šanse u finalu 51/49 u korist Novaka. Moja prognoza je 3:2 u setovima za Đokovića - tvrdi stalni komentator Jurosporta, legenda tenisa Mats Vilander - Mislio sam da će u finalu Rafa biti taj kome će biti neophodan odličan start, ali nakon polufinala mislim da će zapravo snažan start biti potreban Novaku.

Teniski svet je u godini pandemije i zaslužio da vidi na poslendjem Gren Slemu dvojicu Titana. Da vidi vrhunski tenis na šljaci "Filipa Šatrijea" i borbu do poslednjeg atoma snage. I da, treba očekivati da Novak možda zatraži pomoć lekara, da čak i podvikne na svoj "boks" i aplaudira na Rafin ubitačni poen, a da Nadal "izlači" donji veš na servisu, da se počeše tamo gde nije pristojno i mrgodi na svaki Noletov dobar potez.

Da, sve to i mnogo više od toga gledaćete od 15.00 časova u tv prenosu na RTS i Jurosportu. Gledajte sa mnogo poštvanja dvojicu gladijatori i vrhunskih majstori tenisa.

BROJKE

55 međusobnih mečeva odigrali Nadal i Đoković

29 pobeda Đokovića

26 pobeda Nadala

28 Gren Slem finala Nadala

19 Gren Slem titula Nadala

27 Gren Slem finala Đokovića

17 Gren Slem titula Đokovića

998 mečeva u karijeri odigrao Nadal

797 pobeda u karijeri Nadala

930 mečeva u karijeri odigrao Đoković

742 pobede u karijeri Đokovića

85 ATP titula Nadala

81 ATP titula Đokovića

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati