Tenis

[ Izvor: Marca.com ]

05. 08. 2020. 15:30 1

Nadal: Poštujem one koji zbog novca igraju US open

Rafael Nadal je bio prijavljen za učešće na turnirima u Americi, a posle odluke da se otkaže i ATP u Madridu, juče je prelomio i otkazao učešće na ATP Sinsinatiju i US openu koji se igraju 22, odnosno 31. avgusta u Njujorku. Pandemija korona virusa nije kontrolisana, smatra Španac i glavni je razlog što je otkazao turnire u SAD, istakao u intervjuu za "Marku".

- Кao i sve odluke, na kraju se one ne donose olako i morate se dobro konsultovati sa svojim ljudima. Mislim da su u trenutnoj situaciji sve odluke validne. Ništa nije sigurno - rekao je Nadal - Zdravstvena situacija je prvi osnovni problem prilikom donošenja moje odluke. Čini se da situacija nije u potpunosti kontrolisana, tako da smo u ovom slučaju odluku doneli posle konsultacije sa mojim timom.

Zgusnut raspored je drugi razlog.

- Posle višemesečne pauze raspored je komplikovan. Prelazak sa tvrdog terena na šljaku, sa malo vremena i priprema je opasan za moje telo. Shvatio sam da je mnogo bolje da moje telo trenira na sporoj podlozi, manje agresivnoj za opšte dobro. Nisam ni psihološki spreman, moj duh nije bio dovoljan da putujem u Njujork i takmičim se. Ako se takmičim, sva čula moraju da se stave u funkciju takmičenja. Ne želim da idem na duga putovanja. Na Majorci je sve pod kontrolom.

Smatra da će se Flešing Medouz održati po planu, a da svi oni koji su potvrdili učešće imaju svoje jake razloge.

- Ako gledamo na današnji dan nema razloga da se turniru ne održi, ali niko ne zna šta se sve može dogoditi narednih nedelja. ATP i UST-a žele da se igra. Nisam ja taj koji bi rekao je li to mudra odluka ili ne. Poštujem sav rad i pozitivan stav ATP-a i USTA-e da se teniseri vrate takmičenju. Takođe, poštujem i ostale igrače koji se odluče da igraju turnir, jer imaju, na primer, drugačiju situaciju i žele da zarade novac tamo gde im je potreban. Poštujem sve odluke, ali danas je teško reći ko je u pravu.

Nadalovo učešće na ATP u Rimu je takođe pod znakom pitanja.

- Pripremam se za turnire na zemlji u Evropi. Učešće i odigravanje turnira zavisiće od zdravstvene situacije, da li je sve pod kontrolom ili nije. Danas ne znam hoću li igrati u Rimu. Čekam vesti o novom prilagođenom kalendaru posle otkazivanja Madrida i posle toga ću morati da donosim odluke.

Španac se redovno i periodično testirao dok je trenirao, a žao mu je što je Madrid morao da otkaće ATP.

- Nekoliko puta sam testiran i sve je u redu, srećom. Otkazivanje turnira Mutua Madrid Open je neprijatna situacija za grad i za organizatore. Zdravstvena situacija otežava održavanje događaja ovog kalibra sa igračima iz celog sveta i mnogima koji bi došli iz Njujorka. Situacija u poslednjim danima u Španiji ne može biti potpuno kontrolisana i postoji mogućnost izbijanja zaraze. Zbog toga morate imati malo strpljenja da biste videli kako stvari idu. Turnir ovog kalibra nije organizovan preko noći. Finansijski, razumem da bi turnir ovih uslova, bez publike i sa svim protokolima koji se pripremaju, bio katastrofa za promotere - smatra Španac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati