Tenis

Direktno.rs

14. 05. 2020. 16:48 0

Nole 2018. hteo da se oprosti, a onda je došlo do preokreta

Jelena Đoković, supruga našeg najboljeg tenisera, dala je intervju za američke medije u kojem je otkrila kako je Novak nakon jednog poraza 2018. godine želeo da završi karijeru.

Đoković je tada izgubio na startu mastersa u Majamiju nakon pauze od šest meseci zbog povrede lakta i odlučio je da mu je dosta, te da će se povući iz tenisa.

- Rekao mi je: "Napuštam tenis". Doslovno tako. Rekao mi je da je izgubio u Majamiju i da je to bio to težak poraz, a onda nas je sve okupio i rekao: "Ljudi, završio sam. Eduardo (Artaldi), pričaj s mojim sponzorima, želim da budem čist pred njima, ne znam da li prekidam sa tenisom na šest meseci, godinu dana ili zauvek, samo im reci... Ako žele da ostanu u kontaktu s nama, u redu, a ako ne, i to je u redu, samo želim da svi znaju šta se događa - rekla je Jelena za američke medije.

A onda je i otkrila šta je to sve promenilo i nateralo Novaka da, ipak, ne digne ruke od tenisa.

- Svi smo plakali. Onda smo otišli na odmor... Znate, kad on odluči da ne igra tenis, onda ne želi da ga vidi, ne želi da ima ništa s tenisom. A ja volim tenis. Ja sam decu vodila s nama, igrala sam tenis s njima. A onda se i on tu pojavio trećeg, četvrtog dana. I video me kako sam našla tu neku staru mašinu za tenis, pa sam igrala sa njom, kada već nemam trenera. Stefan je skupljao loptice, igrali smo se, bilo je baš zabavno, nije to bilo samo klasično treniranje, na koje je on navikao. Njemu to (klasično treniranje) više nije bilo zabavno, bilo je previše ozbiljno, hteo je samo da uživa - rekla je Noletova supruga i dodala:

- Šalila sam se s njim, a Stefan je insistirao na tome da sa tatom razmeni nekoliko udaraca. I tako smo svaki dan malo po malo igrali na odmoru, da bi Novak poslednjeg dana odmora rekao da će nazvati Marijana Vajdu, te da će ga pitati da li želi ponovo da bude njegov trener. Ostalo je istorija - zaključila je Jelena u razgovoru sa američkim medijima.

I zaista, taj potez Novaka Đokovića da angažuje ponovo Marijana Vajdu bio je ključan za dalji tok njegove karijere. Nole je posle obnovljene saradnje sa Slovakom bio željan pobeda i trofeja kao nekad, pa je krenuo da ređa uspehe.

Te 2018. godine je osvojio Vimbldon i US Open, plasmanom u finale mastersa u Parizu se vratio na prvo mesto, da bi naredne godine bio najbolji na Australijan openu i Vimbldonu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati