Tenis

24. 01. 2020. 09:29 0

KRAJ Voznjacki u suzama otišla u penziju (VIDEO)

Proslavljena danska teniserka Karolina Voznjacki noćas je i zvanično okončala profesionalnu karijeru. Kraj je, kako je i obećala, usledio na Australijan openu, na kom je osvojila titulu 2018. godine, a njen poslednji ples na tesniskim terenima navijači su mogli da vide u noći između četvrtka i petka.

Dankinja je karijeru završila u trećem kolu Australijan opena porazom od Tunižanke Ons Žaber sa 7:5, 3:6, 7:5, ali taj poraz nikako nije mogao da baci senku na deceniju i po bogate karijere.

- Mislim da je bilo očekivano da poslednji meč u karijeri odigram u tri seta i da je okončam forhend greškom. To je ono što me je pratilo tokom čitave karijere, tako je moralo da bude. Bilo je sjajno, bilo je ovo sjajno iskustvo. Srećna sam, ali i spremna za novo poglavlje - rekla je Karolina Voznjacki, koja nije mogla da obuzda suze.

Sam oproštaj bio je vrlo emotivan. Karolina je stajala na centru terena i gledala video sa porukama ostalih igrača među kojima su bili i Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Serena Vilijams...

- Ne znam kako da ti kažem zbogom. Znam da se taj trenutak približava. Poznajemo se predugo, a živeli smo u istom gradu nekoliko godina. Viđao sam te kako treniraš na ulici i družiš se sa svojim psima. Mislim da smo postali sjajni prijatelji. Ti si izvanredna osoba, a tvoj doprinos tenisu kao igri je vrlo pozitivan i definitivno ćeš nam nedostajati. Želim da ti i tvoj muž Dejvid imate divan zajednički život - poručio je Novak u video poruci.

Poslednji meč u karijeri Karoline Voznijacki gledala je uživo njena porodica, a otac i trener Pjotr preskočio je ogradu, ušao na teren i podigao je visoko u vazduh. Potom su joj se pridružili suprug Dejvid, majka Ana i brat Patrik koji su takođe zaplakali.

Da podsetimo, Karolina Voznijacki je osvojila jedan grend slem, Australijan open 2018, kao i 29 različitih turnira širom sveta što joj je omogućilo da u tri navrata bude svetski broj jedan, a dve godine uzastopno završi na vrhu VTA liste. Takođe, 11 godina uzastopno je osvajala bar po jedan VTA turnir što je čini jednom od priznatijih u istoriji ove igre.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati