Tenis

Direktno.rs

21. 01. 2020. 08:23 0

UVEK DRAMA! Krajinović zakazao meč sa Federerom

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je danas pobedio Francuza Kventina Alija sa 7:6 (9:7), 7:6 (7:1), 3:6, 4:6, 7:5. Njegov naredni protivnik biće Rodžer Federer, treći reket sveta.

Meč Krajinovića i Alija, 41. i 215. tenisera sveta, trajao je tri sata i 58 minuta i obilovao je dramom, preokretima i sjajnim potezima. Njihov duel je počeo još prvog dana Australijan opena, ali je prekinut u traj-brejku prvog seta, pri rezultatu 3:3. Filip je imao jače živce u tom delu igre i posle neizvesnog finiša je uspeo da dobije ovaj deo igre sa 9:7, čime je napravio prvi korak ka drugoj rundi.

A taj put je bio značajno olakšan posle drugog seta, koji je teniser iz Sombora rešio u svoju korist, takođe posle taj-brejka, u kom je bio mnogo ubedljiviji nego što je to bio slučaj u prvom setu, budući da ga je dobio sa 7:1.

Izgledalo je u tim trenucima da je Krajinović na korak do prolaska u narednu rundu, ali se sa tim nije slagao Ali, koji je u nastavku meča zaigrao kao u transu. U trećem setu je napravio dva brejka, da bi posao priveo kraju i smanjio rezultat u setovima nakon što je treći deo igre rešio u svoju korist sa 6:3.

Krajinović je i na početku četvrtog seta izgubio servis, ali je u nastavku uspeo da se vrati i izjednači. Međutim, pri rezultatu 4:4 je kiksnuo, što je Ali iskoristio, oduzeo je protivniku servis i sa 6:4 se potpuno vratio u meč.

Francuski teniser je koristio potpuni pad u igri Filipa Krajinovića, pa je i u petom setu on bio taj koji je prvi došao do brejka. Poveo je sa 4:3 i činilo se da je završio posao. Ali, Filip je znao da se izvuče iz teške pozicije, odmah je uzvratio brejk, da bi zatim još jednom protivniku oduzeo servis, što mu je bilo dovoljno da prođe u drugo kolo Australijan opena.

Tamo ga čeka duel sa Rodžerom Federerom, trećim nosiocem u Melburnu. To će biti njihov četvrti međusobni duel, a prethodna tri je Švajcarac rešio u svoju korist.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati