Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2024. 10:03 1

Olimpijska šampionka žrtva rasizma (FOTO)

Ružnije od ovoga ne može... Način na koji su se Italijani poneli prema olimpijskoj šampionki, Paoli Egonu, posle osvajanja zlata u Parizu je zaista užasan.

Najbolja odbojkašica Italije je i ranije bila na meti rasista, ali i posle toga što je doprinela zlatu, ti napadi nisu prestali.

Naime, nepoznati počinioci uništili su mural u Rimu, oslikan u čast Egonu. Na odbojkaškoj lopti koja se nalazila na muralu, bila je i poruka: "Stop rasizmu".

Egoni je i ranije pričala o tome kako su joj roditelji tokom detinjstva govorili da nikada ne drži ruke u džepovima da je neko ne bi optužio da krade.

U jednom momentu je čak i završila reprezentativnu karijeru i povukla se zbog rasizma, ali je smogla snage da se vrati i osvoji zlato sa Italijom.

- Želim da izrazim solidarnost sa Paolom Egonu i najpotpuniji prezir prema ovom ozbiljnom gestu vulgarnog rasizma. Moja posvećenost svim oblicima diskriminacije je maksimalna, posebno želim da podignem svest mladih o ovakvim dešavanjima. Paola, ti si naš ponos - rekao je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Antonio Tajani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati