Ostali sportovi

Direktno.rs

07. 08. 2024. 17:23 1

Heroj Jakšić: Bilo je "Bože pomozi" i na kraju je ušla

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu pošto su posle ogromne drame pobedili Grčku rezultatom 12:11.

Danas smo stigli do pobede na neverovatan način, pošto je Nikola Jakšić postigao gol u poslednjoj sekundi i tako obradovao celu naciju. Posle meča, sjajni vaterpolista je izneo svoje utiske:

- Pre svega da čestitam ekipi Grčke, utakmica je mogla da ode u oba smera. Mislim da je ovo, kako bih rekao, sreća i Božija volja. Svaka čast ekipi na borbi od početka do kraja. Ništa još nismo uradili, imamo još dve utakmice - počeo je Jakšić.

Srbija nije blistala u Grupi B. Delfini su doživeli čak tri poraza, od Španije, Mađarske i potpuno šokantno od Australije, ali su zahvaljujući trijumfima protiv Francuske i Japana sa četvrte pozcije otišli među najboljih osam.

- Iskren da budem, ne znam, uvek dobijemo dodatnu motivaciju, sreću, posle grupe - dodao je.

Nije Jakšić bio siguran da će u poslednjoj sekundi uspeti da savlada protivničkog golmana.

- Naravno da ne. Bilo je "Bože pomozi" i na kraju je ušla. Verovatno će narednih 30 biti preko gola, neću ga ni pogoditi. Ovo je pre svega timski gol - kazao je naš kapiten.

Tradicija je da kapiteni preuzimaju odgovornost u reprezentaciji Srbije.

- Voleo bih da mogu da kažem za sebe da sam na nivou kao prethodni kapiteni, ali mislim da još nisam. Pitajte me ako osvojimo - naveo je Jakšić.

Verovali su vaterpolisti Srbije da mogu da ostvare uspeh u Parizu.

- Nijednog trenutka se nismo otpisali, nadam se da ćemo u polufinalu biti još bolji. Ne znam ko će nam doći u polufinalu, obe ekipe su vrhunske. Bićemo spremni i idemo da pobedimo - zaključio je Nikola Jakšić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati