Ostali sportovi

Direktno.rs

03. 08. 2024. 17:55 1

Bokserka koju prate skandali na OI - osvojila MEDALJU

Iman Helif, bokserka koju prate brojne kontroverze na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, plasirala se u polufinale bokserskog turnira, u kategoriji do 66 kilograma, pobedom protiv Mađarice Ane Luke Hamori, i to jednoglasnom odlukom sudija.

Helif je trijumfom protiv Hamori osigurala medalju, pošto se u boksu odličja dodeljuju svima koji uđu u polufinale. Kog sjaja će biti, znaćemo nakon naredne ili narednih borbi, zavisno od rezultata u polufinalu.

Alžirka je jednoglasno rešila prvu rundu u svoju korist, u drugoj je bila još ubedljivija, da bi u trećoj dva puta rivalku oborila na pod. Na kraju, slavila je rezultatom 5:0 i pored toga što je dobila jedan kazneni bod pred kraj borbe.

Podsetimo, Alžirka je u centar pažnje javnosti stigla nakon meča prvog kola, kada se Italijanka Anđela Karini predala u prvoj rundi, nakon čega je insinuirala da je Kelifova muško. Zbog toga je boks došao u žižu, a svi su sa nestrpljenjem pratili novi meč Iman Helif na ovim Olimpijskim igrama.

To je privuklo i brojne Alžirce koji su okupirali dvoranu u Parizu i podržali svoju reprezentativku u borbi za polufinale.

Inače, Iman Helif je bokserka koja je diskvalifikovana sa Svetskog prvenstva prošle godine, kada je ustanovljeno da ima povišen broj testosterona zbog čega remeti dozvoljenu granicu za žene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati