Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

03. 08. 2024. 16:45 0

Olimpijci u Parizu ogorčeni i zbog soba bez klime (VIDEO)

Pojedini sportisti koji trenutno borave u Olimpijskom selu u Parizu bili su iznenađeni otkrićem da će spavati na kartonskim krevetima u sobama koje nemaju klimu!

Olimpijce su sačekale i stolice napravljene od kartona, stolovi od recikliranih lopti i biljni jelovnici, a sve to zbog ekološkog pristupa jer je Organizacioni komitet igara u Parizu 2024. obećao da će ovo biti "najzelenije" olimpijsko takmičenje u istoriji, a ove inicijative, tvrde, pomoći će im da taj cilj ostvare.

Međutim, neki sportisti nisu bili oduševljeni onim što su zatekli u smeštaju, te su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i video-snimci na kojima se vide kreveti sa kartonskom osnovom.

- Učesnici Olimpijskih igara u Parizu su nezadovoljni jer propadaju kroz kartonske krevete, ne mogu da se odmore za takmičenje i umesto klime imaju ventilator - navodi se u jednoj objavi na Instagramu.

Naime, u Olimpijskom selu se nalazi oko 3.000 stanova sa ukupno 14.250 kreveta napravljenih od materijala koji se može reciklirati. Stolice i kreveti su napravljeni od kartona, dušeci su od plastike, što znači da se sve može lako reciklirati nakon završetka takmičenja.

Jedna od najvećih inovacija je geotermalni sistem hlađenja koji uzima vodu ohlađenu na četiri stepena Celzijusa iz bunara dubine 70 metara ispod zemlje u obližnjoj geotermalnoj elektrani, pa ih transportuje do cevi ispod podova svakog stana. Ta hladna voda bi trebalo da ohladi zgradu za šest do 10 stepeni u poređenju sa temperaturom napolju.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo za Rojters je rekla je da je selo "dizajnirano tako da se izbegne potreba za klimatizacijom, čak i na veoma, veoma visokim temperaturama".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati