Ostali sportovi

[ Izvor: Telegraf.rs ]

23. 07. 2024. 17:42 0

Cene u Parizu pred OI otišle u NEBO

U petak će svečano biti otvorene Olimpijske igre u Parizu. Jasno je da su cene visoke, ali kako to utiče na stanovnike Pariza?

Pa, ne baš najbolje, poskupljenje koje je usledilo zbog događaja utiče na svakodnevni život stanovnika koji su već suočeni sa visokim troškovima života. Pored toga, dodatni troškovi mogu predstavljati značajan problem za one koji svakodnevno koriste javni prevoz. Karta koja je nekada iznosila 16 evra, sada je duplo skuplja pa sada košta čak 32 evra. Naravno, visoke cene se nisu zadržale samo na kartama, već su izuzetno osetne i u prodavnicama. Generalno, radi se o povećanju od 20-30% na razne proizvode i usluge.

Takođe, cene smeštaja u Parizu trenutno su značajno povećane upravo zbog Olimpijskih igara. Prema trenutnim podacima, prosečne cene noćenja u standardnim hotelima kreću se između od 200 i 400 evra i to najjeftinije, dok luksuzni hoteli mogu koštati i po 9.000 evra po noći​.Pre Olimpijskih igara, cene su bile značajno niže. Na primer, standardne hotelske sobe mogle su se naći za 100 do 150 evra za noć, dok je malo bolji smeštaj oko 300 do 400 evra, naravno, i tada se mogu pronaći hoteli u kojima su sobe više hiljada evra. Ipak, s obzirom na povećanu potražnju tokom igara, mnogi hoteli i privatni smeštaji su već rezervisani i cene su skočile i do tri puta više nego što su bile uobičajene​.Jasno je da su poskupljenja uzrokovana velikom potražnjom jer će milioni ljudi posetiti Pariz uskoro, ali ipak organizatori Olimpijskih igara i gradske vlasti bi trebalo da uzmu u obzir ove efekte i pokušaju da pronađu rešenja koja će olakšati situaciju građanima tokom trajanja igara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati