Ostali sportovi

Direktno.rs

21. 06. 2024. 22:31 1

Veliki korak odbojkaša ka Olimpijskim igrama!

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na poslednjem turniru Lige nacija u ljubljanskoj dvorani "Stožice".

Ekipa selektora Igora Kolakovića savladala je Tursku sa 3:1 (20:25, 25:19, 25:23, 25:21) i napravila još jedan značajan korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

Srbija je za ovaj trijumf dobila 3.58 poena i na FIVB rang listi trenutno ima osam bodova više od Kube, jedinog konkurenta za odlazak na OI.

Kolakovićev tim sada ima 15 bodova i u preostala dva meča u prestonici Slovenije sastaće se sa izuzetno jakim reprezentacijama Poljske (subota u 16:30) i Italije (nedelja u 20:30). Ukoliko Srbija pobedi, mogla bi čak da izbori i mesto među osam najboljih, odnosno u četvrtfinalu Lige nacija. Turska je poslednja sa pet bodova.

Prvi set bio je za zaborav. Turska je dominirala u svim segmentima, a neverovatan je podatak da je Srbija u tom delu meča imala čak 12 grešaka u odnosu na četiri rivala.

U drugom setu stvari su došle na svoje, a blistao je Dražen Luburić koji je osvojio deset poena i "pogurao" svoj tim do izjednačenja.

Treći set je dokazao koliko je srpska ekipa ranjiva i malo je nedostajalo da od gotovog napravi veresiju. Srbija je vodila sa 21:16, Turska je stigla na 23:23, a as Luburića za 25:23 i 2:1 u setovima skinuo je veliki pritisak sa leđa njegove ekipe.

Srbija se i u četvrtom setu igrala sa živcima svojih navijača, dopustila je rivalu da od 24:17 dođe do 24:21, ali izostao je veliki povratak i preokret.

Luburić je ponovo bio najbolji sa 24 poena (5 asova), Miran Kujundžić je dodao 19, a Marko Ivović 15. U poraženom timu Gurbuz je imao 22, a Mandirači 17 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati