Ostali sportovi

[ Izvor: Sport klub ]

16. 05. 2024. 14:22 4

OKS i Ministarstvo udarili na Veslački savez

Rat između Veslaćkog saveza Srbije i Partizana traje još od pre Igara u Tokiju i prolazio je kroz razne faze. Na kraju sve se svelo na sudar Nikole Stojića i njegove ekipe sa dva olimpijca sa jedne i rukovodstva VSS sa druge strane a štetu ni krivi ni dužni trpe sportisti.

Štaviše, u čestitkama Arsićevoj i Pimenovu za ostvarene sjajne rezultate na olimpijskim kvalifikacijama a zatim i Evropskom prvenstvu u Segedinu koji su objavljeni na sajtu nigde se ne pominje ime trenera koji ih je doveo do takvih rezultata.

Posle dva saopštenja od koje je VSS bilo reakcija na Instagram postove, a Partizan odgovorio na zvaničan stav krovne kuće kada je u pitanju sastav za poslednje olimpijske kvalifikacije, činilo se da je sve završeno. Stojić je tražio da se pošalju Mačković i Pimenov, Savez je to odbio.

Ali sve se ipak menja. "Sportski žurnal" objavljuje nove momente koji uopšte ne idu u prilog rukovodstvu Saveza.

Objavljeno je da je predsednik OKS Božidar Maljković još 30. aprila uputio pismo državnim organima u kojima upozorava na štetne odluke VSS koje su protiv interesa Srbije. Maljković je ponovio sve ono što je poznato i naveo razloge zbog čega bi Pimenov i Mačković trebalo da dobiju šansu na kvalifikacijama. Konstatovao je da po oceni stručnog tela OKS njih dvojica imaju realne izglede za najviši plasman. Maljković je zatražio hitnu reakciju kako bi se kako je naveo sprečilo propuštanje potencijalne prilika za visok rezultat u veslanju na Igrama u Parizu.

I to nije sve. Postoji i reakcija Ministarstva omladine i sporta koja se nije dugo oglašavala Ona se odnosi na ponašanje ljudi iz saveza povodom duga od 440.000 evra prema svetskoj federaciji na ime organizacije SP u veslanju u Beogradu. U pomoć je pristigla Vlada Srbije koja je uplatom novca skinula suspenziju savezu i omogućila normalne pripreme i takmičenje srpskim veslačima.

Posle detaljne analize poslovanja VSS od strane pomoćnika minsutra Željka Trajkovića prekinuto je budžetsko finansiranje VSS usled 28 miliona dinara neopravdanih prema budžetu RS. Uz to podneta je krivična prijava Prvom osnovnom tužilaštvu protiv NN lica zbog falsifikovanja dokumentacije u pravdanju sredstava prema budžetu VSS.

Kompletan sportski program veslača direktno je praćen od OKS. VSS se bavi smao prijavljivanjem posada. OKS je dao punu podršku Nikoli Stojiću koji je angažovan od OKS i nije deo sistema VSS. Njegov predlog za Pimenova i Mačkovića se našao na dnevnom redu sastanka predstavnika OKS, MOS i VSS, ali je VSS ostao pri odluci da Srbiju u Lucernu predstavljaju Rajković i Beđik iako su sami saopštili da oni nemaju šansu da se kvalifikujju za Pariz. Ipak, smatraju da je sastav u domenu njihove nadležnosti i ostali su pri toj odluci.

Ministarstvo je pomudilo pomoć u rešavanju dugova saveza da se vrati finansiranje budžeta ukoliko VSS poštuje sportske kriterijume i prijave najbolju posadu. Savez je i to odbio.

Vremena više nema što se tiče Lucerna. Ali da će gužva u savezu biti nastavljena i da valja očekivati nova saopštenja više je nego jasno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati