Ostali sportovi

[ Izvor: sport klub ]

11. 04. 2024. 15:59 1

Odbojkaški savez Srbije i Boričić na suprotnim stranama

Roko Sikirić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, podneo je kandidaturu za mesto predsednika Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i jedan je od glavnih favorita da na ovom mestu zameni Aleksandra Boričića.

Prvi čovek hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić, juče je potvrdio vest o Sikirićevoj kandidaturi i posebno istakao podršku Odbojkaških saveza Slovenije i Srbije.

„Kandidatura Roka Sikirića velika je obaveza i čast jednog tako malog saveza, kakav je naš. Brojne zemlje i partneri stali su uz nas, poput Slovenije i Srbije, koji su bili i začetnici ove ideje. Tu je i veliki broj drugih zemalja, koji su na našoj strani“, izjavio je između ostalog Žanić.

Hrvatski mediji javljaju da Sikirić ima velike šanse da dođe do predsedničke „fotelje“, jer navodno ima podršku više od 20 Saveza, među kojima je i federacija tzv. Kosova.

Inače, juče je Odbojkaški savez Srbije, na svojim društvenim mrežama čestitao Roku Sikiriću i Hrvatskom odbojkaškom savezu na kandidaturi, uz želju „da zajedno stvaraju nove i još bolje uslove za razvoj evropske odbojke“.

Cela priča ne bi bila pomalo i čudna, da Aleksandar Boričić, dugogodišnji predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, ali i Evropske konfederacije u dva mandata, ne podržava drugog kandidata, Italijana Renata Arenu. Definitivno je da sadašnje rukovodstvo OSSRB i jedan od najuticajnijih ljudi u svetu odbojke, sada nisu na istim talasnim dužinama.

Izbori u CEV su zakazani za kraj avgusta 2024. godine na Kongresu u Napulju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati