Ostali sportovi

Direktno.rs

07. 03. 2024. 09:44 0

Svetska atletika odala priznanje Beogradskom maratonu

Pripreme za 37. Comtrade Beogradski maraton, koji se održava 28. aprila uveliko su u toku, a najmasovniji sportski događaj u Srbiji dobio je još jedno veliko priznanje. Svetska atletika, koja je krovna organizacija za ulične trke, dodelila je Beogradskom maratonu prestižni sertifikat kao potvrdu kvaliteta organizacije, ali i ispunjavanja najviših standarda svih ostalih segmenata samog događaja.

U kalendaru Svetske atletike nalazi se preko hiljadu trka na svim meridijanima, a ovaj sertifikat ima samo stotinak uličnih trka na čitavom svetu, među kojima je od ove godine i Beogradski maraton. Osim vrhunske organizacije svih trkačkih događaja pod okriljem Beogradskog maratona, dodatni uticaj za dobijanje ovog prestižnog priznanja imale su i kvalitetno pripremljene i organizovane elitne trke.

- Sve još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je Beogradski maraton prošle godine vraćen u zvanični kalendar Svetske atletike, a da smo samo godinu dana kasnije dobili i ovaj vredan sertifikat - konstatovao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš i podom dodao:

- Beogradski maraton je manifestacija od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd. Proširio je svoje delovanje na pet trka tokom cele godine, a uz prateće događaje uoči samog maratona kao što su EXPO i Sportski forum, kontinuirano se sprovode i različite društveno-odgovorne akcije. Svetska atletika je sve to prepoznala i ukazala nam veliku čast. To će nam omogućiti da nastavimo da rastemo kao značajan trkački događaj u regionu i da Comtrade Beogradski maraton podižemo takmičarski, organizaciono, ali i u pogledu masovnosti na još viši nivo - zaključio je Habuš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati