Ostali sportovi

Direktno.rs

13. 02. 2024. 21:16 2

Uspeh srpskog rvanja: Komarov na krovu Evrope

Aleksandar Komarov, reprezentativac Srbije u rvanju, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

Do titule prvaka Evrope Komarov je došao pobedom u finalu nad Alijem Čengizom iz Turske rezultatom 4:1, u meču u kom je naš takmičar bio potpuno dominantan i apsolutno zasluženo je stigao do najsjajnijeg odličja.

Koliko je Komarov bio superioran na ovom šampionatu, svedoči i podatak da je na putu do zlata zabeležio pet pobeda savladavši dosadašnjeg prvaka Evrope Ištvana Takača iz Mađarske, kao i aktuelnog olimpijskog šampiona, Ukrajinca Žana Belenjuka.

U kategoriji do 60 kilograma Georgi Tibilov je posle posle pobeda nad Keremom Kamalom iz Turske 10:3 i Oliverom Tamašom Skržipčakom sa 12:2 zaustavljen u četvrtfinalu, pošto je izgubio od Viktora Čobanua iz Moldavije, ali će kroz repesaž biti u prilici da se bori za bronzu. Njegov protivnik biće Ukrajinac Viktor Petrik.

I Sebastijan Nađ će kroz repesaž imati mogućnost da se bori za bronzano odličje u kategoriji do 67 kilograma. Nađ je izgubio u osmini finala od Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana, a rival u repesažu biće mu Abu Amaev iz Bugarske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati